Tvättdag

Ännu en bild med strand, hav och himmel någonstans i Portugal.

2024-04-28

Temperaturen på morgonen var 13 plus och steg under dagen till 18 plus. Varierande molnighet med en del sol och bara en svag vind.

Dags att se till att få tvättat kläder nu. Tog min tvättpåse och hängde den på Rulle och gick till tvättrummet. 2 stora moderna tvättmaskiner och likaledes torktumlare. Bra instruktion på engelska så jag fick igång maskinen utan problem. Gick sen uppför backen och hem.

45 minuter senare gick jag dit igen. Flyttade över till torktumlaren och skulle sätta igång den. Men där var det stopp! Gick ner till receptionen och där var det ingen. Ringde numret som var uppsatt på dörren. Pratade med en personal och fick henne att gå bort till tvättrummet. När jag kom dit så var felet fixat. Hon visade mig att det var en automatsäkring som hade lösts ut. Nu gick tumlaren igång utan problem.

En timme senare gick jag dit igen för då skulle det vara torrt. Stendött. Tvätten var hur våt som helst. Kom dit en man som hade tumlaren bredvid och även innehållet i den var vått. Han pekade på säkringsskåpet och fixade till det. Så rullade dom igång igen.

Efter drygt en halvtimme gick Hasse dit för att kolla och då tumlade dom på för fullt och det var 20 minuter kvar av torktiden. Når jag kom dit nästa gång hade maskinen stannat och allt var klart och torrt. Packade ner i påsen och gick hem. Så skönt att få det gjort och få in allt på plats.

Tog betydligt mer tid än vad jag hade räknat med och det blev några promenader extra.

Bara för att den är så söt.

3 reaktioner till “Tvättdag”

  1. Det blev en hel del vändor för er innan tvätten var avklarad. Men det är alltid skönt när allt är klart att plocka in i skåpen.
    Ni har ändå haft bättre väder än vi idag för det har regnat hela dagen.
    Men vi har hoppet uppe om bättre väder inom en snar framtid.

    Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *