Zacko

Jag är Zacko, en svart dvärgpudel, och är hund här hos Eva och Hasse. Jag är den enda i familjen som har stamtavla och en fin sådan. Säger dom!

Zackos stamtavla

Jag föddes den 3 februari 2007 och flyttade till husse-matte 11 april samma år. Då var jag bara en liten valp.

Kastrullvalp     Liten valp

Ibland så kunde det hända en liten olycka men sånt händer aldrig nu.

Liten olycka

Att vara hund kan vara jobbigt ibland, Det är mycket att hålla ordning på!

En av mina största uppgifter är att se till att min matte kommer ut på sin morgonpromenad. Det innebär att jag får släpa runt henne ca en timme varje morgon. Ja, jag får ju passa på och nosa runt och pinka revir under tiden annars så skulle det bli alldeles för tråkigt. Lägger några bajshögar också så att matte har något att plocka upp. Det tycker matte att man ska vara noga med. Jag förstår inte varför, jag gillar att nosa på andra hundars högar men ingen får lukta på min.

En annan uppgift som jag tar på största allvar är att när husse eller matte har varit borta mer än två minuter så ska jag hälsa på dom med glada svansvift, hoppa lite och gärna slicka på dom. Jag måste vara väldigt noga med att behandla dom lika, annars kan dom bli ledsna. Det vill jag ju inte.

Zacko med sin trasa

 

Jag har en trasa som jag gillar mycket. Den är rolig att dra i, det tycker matte också. Så fort jag kommer och visar den för henne så ska hon dra i den. Ibland så släpper jag den och då kastar hon iväg den så då får jag springa och hämta den igen. Det här gör vi flera gånger om dagen. Jag har många leksaker och en del av dom piper, det är kul.

Mitt luktsinne är jättebra. Ibland så gömmer matte eller husse godis som jag får leta upp. Det är kul och gott. Jag är så duktig, säger matte, när jag har hittat alla.

Till klippning        Äntligen färdig

Ny frisyr

Ibland ska ja borstas och klippas. Då får jag stå på ett bord mycket länge och matte klipper och borstar. När matte ska klippa klorna på mina framtassar så försöker jag att ta min tass tillbaka. Jag gillar inte när man tar i mina framtassar. Baktassarna  gör inget, dom sitter ju en bit bort.

Att åka bil är bland det värsta jag vet. Även husbilen. Den gillar jag när vi står stilla och allra helst när jag kan vara ute och ha koll på allt. Ensam vill jag inte heller vara. Det är otäckt. Tänk om husse-matte inte hittar tillbaka till mig igen!

Zackos märgben

Något av det bästa jag vet är när husse ger mig märgben. Husse häller kokande vatten över det och sedan ska det bli kallt. Då följer jag efter husse ända tills jag får det. Så gott det är och bra för mina tänder. Jag försöker alltid att gömma det i husses säng under täcket men han hitta det alltid och lägger det på golvet igen. Så då får det väl vara där. Jag har jättemånga gamla ben som jag busar med ibland.

Husses arm

Sedan blir jag trött och då vill jag mysa med husse.

Detta var lite om mig.

Nu är jag en väl vuxen hund och har hunnit bli 10 år gammal. Fortfarande avskyr jag att åka bil men när vi väl har parkerat så är allt hur bra som helst. Jag är en väl berest pudel som har varit runt i Tyskland, Frankrike, Spanien och Portugal en del gånger. Brukar övervintra i södra Europa och det är så skönt att slippa snö och kyla tycker jag och min matte och husse.

Här står jag och håller koll på vart min matte har försvunnit.

Och jag är fortfarande minst lika vacker och söt som när jag var valp. Matte tycker jag är det sötaste som finns.