Ännu en bärgad husbil

En hamn någonstans i Tyskland. Finns en ställplats med utsikt över hamnen.

2024-04-29

Kall morgon, 7 plus, men soligt. Gick en sväng med tröja under västen. Det blev snabbt varmare och det blev en riktigt skön solig sommardag.

Stod några husbilar här i natt men dom körde iväg på förmiddagen så var det bara vi kvar. Kom sedan på eftermiddagen några som parkerade en bit bort.

Så kom det en bärgare med en husbil på. Den lastades av och parkerade snett framför oss. Dom var från Nederländerna och hade fått motorhaveri en del mil härifrån berättade dom för Hasse som gick ut och pratade med dom en stund. Ska bara stå här i två dagar sen blir dom hämtade av bärgaren igen.

Vi gjorde inte så mycket i dag förutom att jag frostade av frysen. Tycker att det blir väldigt ofta mycket is i den. Nu är det inte mycket i den vilket är medvetet.

Ringde till Transportstyrelsen i dag. Skulle förlängt mitt körkort i dag men det gick ju inte. Var inte riktigt säker på informationen på deras hemsida så jag vill prata med en handläggare. Händer inget men det går inte att använda som legitimation men jag har passet med mig. Kommer en påminnelse efter en månad och sedan kommer det en till efter ett tag. Kan nu ta det lugnt på den fronten.

Får bli en Lilla Gubben i kväll. Även gummor stönar när dom reser sig ifrån fåtöljen.

3 reaktioner till “Ännu en bärgad husbil”

  1. Så gjorde vi inte i skåne. Var tvungna att gå till en fotograf och sedan lämna in det med ifyllda papper till postens inlämningsställe. Sedan fick man vänta x antal veckor tills det kom besked om att vi skulle hämta körkortet i Trelleborg.
    Sverige ligger inte i framkant med digitaliseringen kan jag säga. Finländarna kan förnya sina pass digitalt och hämta det nya på närmaste konsulat. Vi måste åka till Sverige eller ambassaden i Paris som man ska boka och ha underskrifter från två personer innan man kan söka.

  2. Så glad att det gick så snabbt att förnya mitt körkort till det franska. Tog foto i automaten på Super-U och sedan skötte jag allt på internet.
    Tog tre veckor allt som allt. Väldigt mycket är digitaliserat här ute i Europa och Sverige ligger efter där.
    Inte kallt här uppe men plaskvått vilket inte är roligare.

    Ha det så bra!!

    1. Tror inte alls att Sverige ligger efter med att vara digitalt utan tvärtom så ligger Sverige i framkant. I Sverige besöker jag jag ett förarprovskontor där jag blir fotat och skriver under digitalt och så får jag mitt nya körkort inom en vecka att hämtas ut hos valt ombud. Jag slipper att gå till en fotoautomat utan gör allt på samma ställe.
      Så trist med att det är plaskvått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *