Problem!

Tog denna bild i närheten när jag på eftermiddagen gick en sväng med Rulle.

Somnade tidigt i gårkväll för vi var väldigt trötta efter den långa körningen. Vaknade i morse efter en god natts sömn och var hyfsat pigga. Fick ha på värme i natt för det var bara 8 grader varmt men det blev snabbt varmare under dagen. Lite problem med tidsomställningen som vanligt.

Vi kom iväg strax innan 10. Hade inte tänkt köra så långt i dag, omkring 35 mil, drygt 3 timmar. När vi körde in i Spanien så hörd vi ett konstigt skrapande ljud. Det gick fort över och så hördes det inte på ett tag. Det fortsatte i dag och vi kom fram till att det är fel på växellådan. Femmans växel upphörde fungera. Sexan fungerade men det skrapade och dunkade mycket. Dom andra växlarna fungerade men hur länge till kan man fundera över.

Vi lyckades att ta oss till Repsolmacken i Colunga och där parkerade vi. Det var otroligt nervöst innan vi kom dit och vi mådde inte alls bra. Tänk om vi hade fått stopp i en tunnel som det finns många av här.

När vi hade stannat skulle Hasse backa en liten bit men då fick han inte in backen. Blir att kontakta Folksam för att få hjälp.

Vädret har varit bra med växlande molnighet och en del sol, 18 – 20 plus och i stort sett ingen vind.

Värmde lasagnen till middag och det smakade bra även ikväll. Snabbt och lättlagat.

Känner mig något åt detta hållet.

6 reaktioner till “Problem!”

 1. Hoppas det löser sig med växellådan. Vet hur det känns när den går sönder.
  Kram till er båda

 2. Aj då låter inte alls bra det där. Hoppas ni får hjälp imorgon.
  Tänker på er.
  UllaåErkki

 3. Ånej, låter inte bra med växlar som inte fungerar. Hoppas att ni får hjälp så att växellådan kan åtgärdas. Inte alls sådant man vill ska hända när man ska köra genom tunnlar.
  Jag tänkte tipsa om att ladda ner appen Airb&b om det skulle bli så att ni måste ha ett billigt tillfälligt boende. Men det kan ju vara så att ni kan bo i husbilen under reparationen.
  Vi har ju varit med om liknande situation med bil och husvagn i norra Italien. Vi bodde vid en verkstad i lite över en vecka i husvagnen.
  JR ringde SOS International i Köpenhamn som har kontakt med försäkringsbolagen och kan hjälpa till med verkstäder i er närhet. Det rådet fick vi av vårat försäkringsbolag.

  Tänker på er/ Kram

  1. Det är alltid tråkigt när något går sönder.
   Hoppas på få hjälp i dag. Har haft kontakt med Folksam.
   Tack och kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *