På väg

2024-04-08

Kom upp i god tid och var så otroligt trött. Tog Rulle och gick en sväng för att vakna till lite. Gick si så där.

Körde sedan bort till servicen för att fylla och tömma. Tog en liten stund innan det var klart. Vill ju ha klart nu när vi ger oss ut på vägarna igen.

Tutade och vinkade till den underbart hjälpsamma och trevliga personalen när vi körde ut strax efter nio.

Vi fortsatte mot betalvägen. Rätt så mycket trafik på vägen dit men inga problem. Körde in på en mack för att tanka med där var det så trångt med massor av bilar så vi körde istället vidare.

Kom ut på betalvägen och där var det i stort sett ingen trafik. Vägen är så fin så det känns som att köra på ett salsgolv. Vi bara glider fram och nästan ljudlöst. Så behagligt att åka där tycker vi.

När vi närmade oss Porto så ökade trafiken en del som väntat men det flöt på verkligen bra. Vi kom förbi utan problem. Men vägen var sämre här.

Vi närmade oss sedan Spanien med stormsteg. Körde över gränsen och då hände något märklig med vår husbil! Just då så kom det ett starkt märkligt ljud ifrån vår bil. Ett skrapande ljud som vi aldrigt har hör förr. Det försvann efter en stund men återkom senare vid olika tillfällen lite då och då! Ingen aning om vad det kan vara men det känns inte alls bra!

Men vi kom fram till Arcade som var dagen mål. Körde till ställplatsen och upptäckte att där kunde vi inte stå. Dom höll på med att sätta upp ett tivoli där på parkeringen som husbilar brukar stå på. Bara att vända och köra vidare. Vilken besvikelse.

Men innan vi lämnade Portugal var vi tvungna att fylla på med diesel. Körde in på en mack för att göra detta. Vad jag verkligen hatar dessa mackar där jag får gå in och betala manuellt! Är verkligen så jobbigt när mina ben är så dåliga. Varför har dom inte betalautomater med kort som i övriga Europa?

Vi fortsatte norrut. Hittade inte inte några platser att stanna på som min magkänsla kunde acceptera och där vägrar jag att stanna. Stackars Hasse blev tvungen att köra många mil fast ha var så trött. Men det gjorde han bra. Var och kollade på en del platser som jag nobbade.

Till slut kom vi till Repsol i Coiros och där hittade vi en bra plats att stanna på. Där parkerade vi och låste allt och satte kvastskaftet under bodelslåset.

Det blev alldeles för många mil idag och vi var jättetrötta,

Men klart ville vi ha lite mat. Det blev varm macka med rökt skinka, smältost och skivade tomater. Smakade så jättegott trots att det blev rätt så sent på kvällen. Nu är i alla fall jag lite tidsvill några dagar igen.

2 reaktioner till “På väg”

  1. Skönt att ni till slut hittade en plats att sova på. Blev lite orolig när jag inte hittade något att läsa tidigt i morse. Men nu är det lugnt igen. Kör försiktigt och ha det så bra.

Kommentarer inaktiverade.