Småblåsigt

Här är vi på väg till Sverige och befinner oss i norra Tyskland. En väldigt fantastisk utsikt ifrån den parkering vi hade övernattat på.

2024-04-21

Lite småblåsigt i dag men inte så störande. Gick att gå ut utan att känna sig sönderblåst. Blev ett par promenader under dagen. Det var soligt med ett fåtal moln som for runt på himlen. Hyfsat varmt, 16 – 22 plus och solen värmde skönt.

Fyra husbilar körde på förmiddagen och på eftermiddagen kom det hit tre. Antalet är ungefär konstant. Ingen ställde sig bredvid oss.

Flickorna med de röda luvtröjorna var här även i dag. På morgonen kom dom gående ner mot restaurangen förmodligen för att äta frukost. Mitt på dagen kom dom förbi och då hade dom med sig sina väskor. Troligen skulle dom åka iväg med bussen som även i dag stod parkerad utanför campingen.

Nu blir det väldigt enahanda mat så det tar jag en paus med.

Annars var det väldigt lugnt här och vi gjorde inget speciellt. Det vanliga med att läsa dagstidningar, bloggar och bok. Så klart har vi också lyssnat på svensk radio.

Senast lästa bok

”Den frusna polisen” av Christina Olséni och Micke Hansen. En trevlig bok med rolig och lite absurd handling. Karaktärerna är trevligt beskrivna och absolut lite udda. Ystad med omgivningar är det kul att få hänga med i. Slutet var väldigt roligt. Ser fram emot nästa bok.

Baksidestext

Sedan kriminalkommissarie Frank Mobergs hustru oväntat gått bort ett halvår tidigare, har Frank hårdnackat vägrat att prata med företagshälsovårdens psykolog. Istället begraver han sig i arbete och oroar sig samtidigt för sin sävliga och något överviktiga bassett, Betty, som är ensam hemma på dagarna. När Franks gamle far, Gösta, ringer i panik och hasplar ur sig att han gjort ett makabert fynd i en av andelsfrysarna i Glemmingebro blir det startskottet på Franks jakt efter en kallblodig mördare som hemvant rör sig på Ystads pittoreska kullerstensgator. Då Frank har en personlig koppling till offret bestämmer han sig för att ta hand om utredningen på egen hand och lämnar in polisbrickan med förevändningen att han vill gå i pension ett år tidigare än planerat. I samma veva flyttar hans vuxna dotter hem efter en uppslitande skilsmässa och hans och dotterns relation blir allt annat än friktionsfri. När sedan Gösta brådstörtat lämnar äldreboendet Lyckan för att även han flytta in till Frank, är katastrofen nära.

Så kan man också svara utan att det är fel!

2 reaktioner till “Småblåsigt”

  1. Det ska tydligen bli lite svalare här nere i veckan som kommer, men sedan blir det varmare igen. Ja, du vet april haha.
    Jag har aldrig haft en tråkig stund då jag älskat att läsa böcker och nu har vi upptäckt poddar och det är så skönt att blunda och lyssna till något intressant. Kan rekommendera Krimrummet som finns i Expressen och är helt gratis.

    Ha det så bra !!!

    1. Vädret växlar till det ena eller andra.
      Tycker man om att läsa har man aldrig tråkigt. Poddar finns det gott om. Gillar lyssna på dokumentärer som finns på SVT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *