Det var en jobbig dag

2021-09-11

Regnade i natt men det var uppehåll på morgonen när Zacko och jag gick ut på vår lilla korta långsamma promenad. När han hade gjort sitt ville han gå hem igen men jag lirkade med honom en lite bit till. Det var visserligen hög luftfuktighet men rätt så varmt, 16 plus och ingen vind.

Börjar bli lite höstlikt nu eller hur. Morgon i Rydal.

Plockade sedan ihop det som skulle tvättas i dag. Det var dags för mattvätt och lite annat. Packade ”dramaten” plus en kasse till och drog iväg till tvättstugan. Det är jobbigt att gå dit och sedan nedför 13 höga trappsteg. Och inte nog med det man ska ju upp igen när allt är torrt. Detta är ju inte alls anpassat så att människor med rörelsehinder ska kunna använda det. Det är väl något som är viktigt i dag att allt ska vara tillgänglighetsanpassat!! Blir nog en skrivelse till Hyresgästföreningen om detta.

Tiden gick och vid halv tre var allt torrt och väldoftande och hemburet.

Under tiden så hade jag passat på att ta ut dom andra mattorna och skakat och sopat dom. Passade även på att tvätta av golven. Jag gillar inte att städa men försöker att hålla den värsta smutsen borta och i synnerhet den som är synligt. Det som inte syns finns inte enligt mig. Skulle jag någon gång se det så blundar jag eller tittar på ett annat håll och då finns det inte. Mycket enkelt tycker jag.

Sedan var det dags för att handla igen så vi körde till MM i Skene. Jag var hungrig när jag gick och handlade och det syntes minsann på köksbänken när jag hade plockat upp allt. Hoppsan vad det blev mycket. Men det går alltid åt.

Lyxade till det i dag och köpte varsin lax/räk bakelse till oss. Ville inte alls laga mat i kväll. Dom smakade jättegott men varken Hasse eller jag orkade att äta upp hela så då har vi lite gott till i morgon att äta när vi känner för det.

Vi körde sedan till Kinna resecenter och där var det full på elplatserna. Vi parkerade på parkeringsplatsen vilket vi helst inte vill göra. Men om vi vill ha en elplats här i morgon så är chansen större om vi står kvar här när någon kör och då köra dit.

Kvällen var ljummen och vi satt länge med öppen dörr och njöt av den härliga septemberkvällen.

5 reaktioner till “Det var en jobbig dag”

 1. Ser verkligen höstlikt ut på fotot och jag ramlade på en bild som jag tagit för åtta år sedan från vårat dåvarande hus. September är i alla högsta grad början på hösten i Sverige.
  Vi har fortfarande sommartemperaturer men vet inte hur länge.
  Njuter av dagarna.

  De där bakelserna såg goda ut.

  Ha det bra!!!

  1. Visst börjar hösten nu att göra sitt inträde.
   Tror ni har sommartemperaturer ett bra tag till.
   Och dom var jättegoda.

 2. Hej
  Gillar din blogg om det enkla husbils livet Så avslappnat och bara vara känsla så missförstå inte min fråga !
  Men jag undrar hur man får in den sociala familjebiten med närmsta familjen ?
  Och längtar ni till det enkla livet permanent tex. torp i skogen ?

  1. Kul att du gillar den.
   Jag missförstår inte din fråga, den är helt ok.
   Har inga gemensamma barn. Mina barn och barnbarn är väl vuxna och lever sina egna liv. Har mest digital kontakt.
   Än så länge har vi ingen längtan efter något permanent boende och när/om vill vi helst bo rätt så centralt i en stad.

   1. Tack för svar Husbilsboende är spännande så man vet aldrig ! Därav undran om hur gör man i nomadlivet med familjelivet

Kommentarer inaktiverade.