Skraplotter

2021-09-12

Nu verkar det som att vi har kommit in i en mindre regnperiod men det är väl naturligt för årstiden. Har ju faktiskt varit en helt underbar början av september i alla fall där vi har varit.

Zacko och jag hade tur på vår lilla morgonrunda för då föll det inte en droppe regn. Gick inte så långt bort i dag i fall det plötsligt skulle komma en skur. Det var 17 plus och inte löv rörde på sig. Det gjorde det däremot senare på dagen för då började det blåsa lite mer. Och det kom en hel del skurar under dagen men dom var ofta väldigt korta men intensiva.

På förmiddagen så körde den husbil iväg först som stod sist och Hasse började att flytta vår husbil dit. Då såg jag att den husbil som stod först hade plockat in sin elsladd och det tydde på att den också skulle köra iväg. Jag viftade till Hasse att han skulle avvakta att flytta utan att vänta lite vilket han så klart gjorde. En stund senare så hade Hasse parkerat vår husbil på vår favoritplats när vi är i Kinna. Det är väldigt skönt att ha tillgång till el i detta väder. Med den snåla sol som för tillfälligt är nu så blir det inte så mycket laddning till batterierna.

Hasse gick bort till servicekiosken och köpte några skraplotter till oss. Blev lite småvinster. Eftersom vi hade några vinstlotter sedan tidigare så tog han dom och gick till kiosken igen och bytte ut dom mot nya lotter. Nu hade vi många lotter att skrapa. Är faktiskt rätt så roligt. Fick några vinster till och dom byter vi troligen till nya lotter kanske i morgon eller någon annan dag. Man vet ju aldrig när det händer att det kommer en storvinst!! Men än har det aldrig hänt men man ju fortsätta hoppas eller hur.

I kväll åt vi färdig potatisgratäng köpt på ICA som jag värmde. La i lite extra vitlök och en del riven ost uppe på den. Går så bra att värma i ett dubbeljärn vilket jag gjorde i kväll. Till det så blev det karréskivor som fick gott kryddade puttra en bra stund i grädde. Det smakade jätte gott och serverades med en klick god gelé och inget blev kvar.

Vi blir nog kvar här några dagar till tror jag.

Förresten så blev det fullt här rätt så fort under förmiddagen.

2 reaktioner till “Skraplotter”

  1. Ja vi blev så nöjda.
    Dubbeljärnet är kanonbra till mycket. Två stekjärn som är lika stora. Kan användas var för sig eller tillhopa. Den ena steker man på och den andra som lock. Sedan så vänder man på dom och då blir det undre ett lock och det andra steker man färdigt på.
    Lägger en bild på bloggen.

  2. Hej! Nu är det inget roligt väder , men vi har haft många fina dagar! Jag undrar vad är det för dubbeljärn du skriver att du använder? Vi använder inte ugnen, bara gryta o stekpanna. Så jag behöver lite tips.
    Vilken tur att ni fick er favoritplats i Kinna.
    Hälsningar Gunnel Carlsson

Kommentarer inaktiverade.