Sista varma dagen kanske

Förmiddag i Hillerstorp

2021-09-10

Vaknade till en härligt solig morgon med 18 varma plusgrader och i stort sett ingen vind.

Hela dagen var fortsatt varm med uppemot 24 plus i skuggan och en hel del varmare i solen.

Gick runt här lite under dagen med Zacko som gillar att gå runt här i långsam takt och nosa länge på olika ställen. Miljön här är så trevlig och man bara njuter av att strosa runt här.

För övrigt så blev gräsmattorna klippta här på morgonen och vi sov så gott till det ljudet vilket vi inte har något obehag av. Tvärtom.

Stannade kvar här tills sent på eftermiddagen och njöt av det underbart varma sensommarvädret och det fina miljön.

Swichade sedan över en slant till dom som tack för att dom sköter om det så fint här och att vi med husbilar känner oss så välkomna hit.

Under dagen var det rätt så mycket folk som kom hit med sina påsar/väskor/ryggsäckar med diverse ät/drickbart i. Dom satte sig vid borden i skuggan under träden och åt och drack tillsammans. Och avstånds hölls det såg jag.

Det kom även en hel del bilar med båtsläp med båt på som blev sjösatta här under eftermiddagen. Dom försvann bort i vattendraget här. Är ju fredag eftermiddag så dom kanske ska tillbringa helgen på sin båt. Vad vet jag?

När jag och Zacko gick ut vid femtiden så var det tre små barn i ålder 3 – 5 år som sprang och jagade änderna här tills dom skräckslagna fåglarna flydde ner i vattnet. Jag fick en stor lust att jaga ner barnen i vattnet där båtarna drogs ner. Men så gör man inte. Jag gick fram till barnen och pratade om för dom att dom var elaka och stygga barn som plågade dom stackars fåglarna. Deras föräldrar satt en bit bort och var inte intresserade av vad deras barn sysslade med. Det var mer intressant att kolla på mobiltelefonerna än på sina barn. Eller tycker dom det är ok att barnen jaga änder här? Det är djurplågeri enligt mig.

Vi körde sedan iväg ifrån denna trevliga plats. Lite vägar hit och dit. Ibland lite trafik och ibland lite mer. Kända vägar. Mötte en del husbilar som vi vinkade till när vi upptäckte dom. Missade nog tyvärr några plåtisar vilket vi ber om ursäkt för. Men sånt händer ju.

Vi kom sedan fram till Rydal och vår ”vanliga” plats var ledig så vi parkerade där.

Klockan hade då hunnit bli halvsju och vi var jättehungriga. Tog fram en falukorv och skar av en stor bit till Hasse och en lite mindre bit till mig för att stilla den värsta hungern. Det tog sedan inte så lång tid för att koka ris och fixa till en god gryta med falukorv/lök och lite annat. Inte något kvar.

I morgon är det dags för tvättstugan och det är därför vi är här.

4 reaktioner till “Sista varma dagen kanske”

 1. Hillerstorp verkar ju vara en väldigt fin ställplats tycker jag. Ni har haft tur med vädret också.
  Falukorv ja, ska kanske be H skicka ner en ring snart 🙂
  Funderar på att köra ner till Spanien och handla har ju endast 15 mil dit. Men vi får se hur det blir med den saken.
  Tvätten min var torr idag så jag är klar för denna gång.

  Ha det bra allihop!!

  1. Det är väldigt fint här och till och med en ICA affär väldigt nära.
   Men går posten eller hur ni får skickat en falukorv tillräckligt fort med en kylvara utan att den blir dålig?

Kommentarer inaktiverade.