Hårdkokt

2018-01-01

Nytt år, ny dagbok och ny almanacka med vackra bilder. Vi har en almanacka upphängd på toadörrens utsida där vi bokar av dagarna som går. Skriver in sånt som vi ska komma ihåg samt när vi har bytt gasol och lite sånt där.

Vädret var småmulet och det var 13 – 18 plus. Sen så var det mesta som vanligt. Men så klart så var ju allt stängt i dag och då var det ju inte som vanligt! Det var väldigt lite trafik och knappast några folk ute denna nyårsdagsmorgon.

Borta vid gratisplatsen så var det ännu fler husbilar än vad det var i går. Tror att det var över 100 husbilar där.

Det var mycket trångt och rörigt på vissa ställen. Undrar hur det kommer att se ut när alla ska köra iväg under dagen?

Vi äter kokt ägg varje dag sedan många år tillbaka. Jag kokar 6 ägg och då har vi dom i tre dagar. Vi vill helst ha dom löskokta, fast vita med lös gula, men ibland så blir dom hårdkokta. Då är båda vitan och gulan fast. Så var äggen nu. Vi hade ätit fyra ägg och dom hade varit med fast vita och gula. Det var alltså två hårdkokta ägg kvar. Nu så tyckte jag att det skulle var så himla gott med en ägg och sillmacka.

Skalade dom två sista äggen. Som kändes lite mjuka. När jag sedan skulle skiva dom i äggskivaren så blev det inga skivor utan mer kladdiga ägg. Jag lade äggkladdet på brödet och placerade den inlagda sillen ovanpå. Inte så snyggt men väldigt gott.

Kan ju inte förstå varför 4 ägg var hårdkokta och två inte var det när dom blev kokta samtidigt.

Helgdag eller inte så tvättades det och hängdes ut på tork.

I kväll så lyssnade vi som vanligt på radion och på Karlavagnen och det var trevligt.