Tandvård

2018-01-02

Molnig morgon med lite sol och ingen vind. Travade i väg på samma runda som vanligt (den jag går mest). Lite trist på vissa avsnitt men jag kommer ju ner till havet och går längs med stranden en bit vilket är så fint. Jag gillar att bara stanna till en stund och titta ut över havet och vågorna. Billiga nöjen.

Senare på dagen så blev himlen täckt av ett stort grått molntäcke och så klart var det då ingen sol. Men det var inte kallt utan temperaturen höll sig mellan 15 – 20 plus.

Läste klar ”Landsförrädaren” och den var verkligen bra och spännande. Och en del är inte vad det verkar vara. Fullt av överraskningar. Nu blir det ”Sjusiffrigt” av Anna Karolina. Har läst några böcker av henne och dom har jag gillat.

Har haft en husbil parkerad utanför mitt fönster (soffsidan) några dagar vilket har gjort att jag inte har haft någon utsikt över asfaltplanen och husbilarna där. Mitt på dagen så körde husbilen iväg och nu kändes det så luftigt igen. Men det tog bara ca en timme tills det kom en annan husbil och parkerade där. Det var samma portugis som har stått på den platsen ett flertal gånger sedan vi kom hit. Så var utsikten borta igen!

I kväll så åt vi bruna bönor och rimmat stekt fläsk som vi hade med oss från Sverige. Och det smakade bara så busgott.

Tänder handlar det om på Karlavagnen i kväll. Det är ett mycket stort problem för väldigt många människor i vårt ”välmående” land. Tandvård är dyrt. Jag kan ju inte förstå varför inte tänderna hör till kroppen. Och om vi har bra eller dåliga tänder har vi ju inte valt själv. Det är dags för en förändring eller hur.