Jobbig dag

En promenad i Heiligenhafen en dag för 10 år sedan. Undrar om den gamla staden fortfarande är lika mysig?

2024-04-23

Det var bara plus 7 grader i natt så morgonen var kylig. Solen lyste och temperaturen steg snabbt. Gick en sväng i backarna, skönt att komma ut. På eftermiddagen blev det mulet och det kom några skurar och det blev betydligt svalare ute. Fick ha på värmen i dag.

Nu var det mycket tomt i kyl och skåp. Kollade på Amazon och där har dom en butik som heter Dia som säljer dagligvaror. Jag gick in på den sidan och möttes av ett väldigt stort och varierat utbud. Tog min långa inköpslista och börja navigera mig runt för att hitta det jag skulle ha. Lite svårt ibland att hitta allt men det gick till slut bra men det tog rätt så lång tid. Något blev glömt men det ordnar sig nog.

Adressen till campingen la jag in nu som standard och valde den. Sedan skulle jag lägga till ett mobilnummer. Där var det stopp. Enbart spanskt mobilnummer gällde! Jag gick ner till receptionen och fick ett visitkort med ett spanskt mobilnummer. Hem igen och knappade in det. Det funkade och jag kom fram till betalningen och så var det klart. Fick ett mejl om att ordern hade börjat behandlats.

Upptäckte nu att det var numret till restaurangen här. Gick ner till receptionen igen och pratade med en personal. Gav instruktion om att det kom varor till mig från Amazon och att han skulle köra upp till vår plats. Hon antecknade noga på ett papper som hon visade mig. Det såg bra ut. Gick sedan över till restaurangen och talade om att jag hade använt deras nummer och om det kom något meddelande från Amazon skulle dom inte bry sig. Jag använde mig så klart av goggles översättningsapp där man talar in på svenska och översätter till spanska. Fungerade alldeles utmärkt.

Varorna skulle komma mellan 14 – 16 i dag. Kunde på dator följa när och var transporten befann sig. Den närmade sig och så kom det upp att nästa leverans var till mig. Sedan kom det upp att det var levererat! Men vi hade inte fått något. Bara att gå ner till receptionen igen och där fanns det. Det hade blivit en miss vid personalombyte och hon hade inte sett lappen. Jag bad om att någon kunde köra upp det till oss och det var det inga problem med.

En stund senare kom det en liten bil med våra varor. Det var jättemycket. Tog sedan en stund att få allt på plats men det kändes bra då.

Måste säga att det har varit en mycket jobbig dag med fyra promenader till receptionen.

Tänk det råkar jag också ut för ibland.

3 reaktioner till “Jobbig dag”

  1. Så fint att ni kunde beställa maten sådär. KLart att du fick en del motion men det kanske var värt besväret. Visste inte att man kunde beställa mat på amazon. Tänk vad livet har blivit enklare med internet.

    Ha det så bra!!!

    1. Jag var så nöjd med att få min beställning hit till campingen. Underlättade väldigt mycket i stället för att ta taxi och handla.
      Visst har många saker blivit enklare med internet. Det gäller att våga och prova! Ibland går det bra men det kan även gå åt helvete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *