Inköpsdag

Lite vårblommor som i juni 2020 växte i Seglora. Hoppas dom gör det till våren igen.

2024-01-28

Lätt mulen morgon, 17 – 20 plus och absolut vindstilla. Blev en promenad som vanligt, skönt att röra på sig en stund. På eftermiddagen tittade solen fram ett tag och värmde oss.

Vid tolv packade vi ner allt löst och körde till Aldi. Kylskåpet var nästan tomt och det var flera hyllor också i några skåp. Så jobbigt att dra runt på den stora kundvagnen i affären men ut till husbilen är det värre. Är lite lutning så vagnen rullar på fel håll ibland. Dessutom så är den ju rätt så full efter jag har handlat. Men det går varje gång. Tur jag är envis.

Hemma igen på vår ruta var det dags för att packa in allt. Nöjd att det nu är fullt igen som jag vill ha det. Var faktiskt 2 veckor sedan vi var iväg och storhandlade.

Kokte potatis på eftermiddagen för att steka med lök och korv. Smakade gott till middagen i kväll och ett stekt ägg ovanpå blev det också.

Lite mer från år 2000.

Vi vaknade i Odense och vädret var väl lite si så där. Efter frukosten gick vi mot centrum och det var inte långt. Mycket gågator där man inte fick cykla så dom lämnade vi hemma.

Vi promenerade på stan i några timmar, satt och tog en öl och åt lite. Fanns mycket fint att titta på, en väldigt trevlig stad. Letade oss tillbaka till campingen och handlade lite i affären som fanns där. Skönt att sedan sätta sig husbilen och göra ingenting.

Dagen efter körde vi mot Köpenhamn. Juni månad närmade sig sitt slut och det började bli dags hitta hem igen. Hittade en camping som hette Hundige Strand och där checkade vi in. En liten familjecamping som var strandnära inte långt ifrån Köpenhamn.

Dagen efter tog gick vi stationen och tog ett tåg till den stora staden Köpenhamn. Eftersom jag växte upp i Malmö har jag varit där många gånger. Vi strosade runt där och det var mycket som jag inte kände igen. Men ingången till tivoli kände jag igen och vi gick dit. Lika vackert att gå runt där som jag kom ihåg att det var. Vi åkte inget.

Blev sedan dags för att ta tåget tillbaka och hitta till campingen. Det gick bra och utan problem. Tittade sedan på tv och vilade fötterna. Bestämde oss för att stanna en natt till och cykla runt lite.

Det är bara att sätta igång och skapa något nytt som man känner för.

5 reaktioner till “Inköpsdag”

 1. Härliga, underbara minnen som väcker ljuvliga känslor då vi också har varit på dessa platser. Jag följer gärna med på flera minnen. Tack!
  Luktar vår i luften här hemma.
  Hälsningar från Viskafors

  1. Roligt att tänka tillbaka tycker jag. Kommer nog lite fler minnen.
   Lukten av tidig vår är underbar.
   Hälsar tillbaka från Peniche.

 2. Inte handlat på två veckor, då kan jag förstå att det gapar tomt lite här och där i skåpen.
  Danmark är ett trevligt land att resa runt i. Vi gjorde många helgutflykter dit då det inte är så stora avstånd. Men mest blev det Själland och vi gillar Köge som är riktigt hundvänligt.

  Ha det så bra!!!

  1. Det var verkligen tomt. Men så klart på den tiden fanns det lite kvar men det kändes otroligt tomt.
   Danmark är verkligen trevligt men den dålig kronkursen har det blivit väldigt dyrt.
   Annat var det på den tiden när jag var ung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *