Lite trötta idag

2024-01-29

Solen var lite trög på morgonen men den tog sig senare under dagen. Blev ännu en fin dag med 16 – 20 plus och ingen blåst. Några promenader som vanligt. Efter gårdagens inköp var det skönt att bara ta det lugnt idag. Det är vi riktigt bra på efter flerårig träning.

På bygget fortsatte dom jobba idag. Dom slängde på puts på fasaden och sedan slätade dom till det. Mycket manuellt jobb som dom gör.

I dag satte dom även upp en luftvärmepump på kontorsbyggnaden. Undrar vad som mer kommer att göras här nu när det är lågsäsong och inte så många gäster.

Ikväll åt vi värmd färdiglagad lasagne och det smakade som vanligt gott. Finns kvar till en middag till.

Lite mer från år 2000.

Så blev det den 30 juni är 2000. Öresundsbron skulle invigas och öppnas den 1 juli. Många gick till stranden mitt i natten för att kolla på det. Man hade bra sikt mot bron därifrån.

Det var ett praktfullt fyrverkeri som avfyrades vid tolvslaget. Såg sedan ljuset från dom första bilarna som körde över bron. Det var magiskt och storslaget. Händer ju inte så ofta.

Vi gick upp rätt så tidigt på morgonen och körde till Köpenhamn och bron. Faktiskt var det rätt så spännande att köra ner i tunneln och sedan upp på bron. Det var mycket vackert och det tycker jag fortfarande fast vi har kört över den flera gånger.

När vi kom fram till betalstationen så var där en journalist från Sydsvenskan som intervjuade oss och så blev vi även fotograferade. Fick senare en tidning skickad till oss och jag tror tyvärr inte jag har den kvar.

Det var nu dags för oss att återvända hem och sent på eftermiddagen kom vi till Viskafors. Trots att vi inte hade någon gasol så var det en mycket trevlig resa tyckte vi.

Man får vara lite feg ibland, måste inte försöka allt!

3 reaktioner till “Lite trötta idag”

  1. Vilket roligt minne av invigningen av Öresundsbron. Själv satt jag med en väninna och tittade på alltihopa på tv. Kommer också ihåg första gången jag åkte över bron med min älskade JR. Det var spännande. Undrar hur det blir när tunneln Rödby/Puttgarden invigs och är klar?

    Ha det så bra!!!

    1. Det är i minnet väl bevarat. Inte så många som var med om det.
      Den tunneln ser jag verkligen fram emot. Då är vi nere på kontinenten på ett så enkelt och snabbt sätt. Men hur kommer det då att gå för färjorna? Den tiden den sorgen!!! Absolut inte mitt problem!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *