Nostalgi 5

Finns vid en av dom vägar som jag promenerade för om åren i Peniche.

I natt var det kallt, endast 7 plus ute och på morgonen hade det stigit till 9 plus. Vantar på även idag på promenaden. Solen lyste från en i stort sett helt molnfri himmel och det blåste inget. Temperaturen steg en del till 17 – 18 plus och i solen var det ännu varmare. Jag höll mig solen när jag gick ut senare.

Det var väldigt lugnt här under dagen och det var inte så många husbilar som körde iväg eller kom hit. Blev som vanligt en del internet och jag läste en del som vanligt. Både bok på läsplattan och reportage, artiklar och krönikor o olika tidningar.

Ikväll åt vi lite rester från igår. Hade kokt några potatis under dagen som jag stekte till på kvällen. Stekte även lite korv och lök samt ägg. Smakade bra.

Nostalgi

Stod kvar i ett par dagar och sedan körde vi över till andra kusten. Nu körde vi inte motorvägar och vi letade oss fram med hjälp av papperskarta över Italien. Det var ett måste på den tiden.

Vi var på väg till Livorno och vägen dit var vacker. Blev många små stopp för att njuta av underbara utsikter och fina små byar. Vi kom fram till andra kusten och hittade en lämplig camping där vi checkade in. Eftersom det var väldigt varmt så uppskattade vi att det fanns en del träd som gav skön skugga. Det var cykelavstånd till havet och en fin strand så den fick ett besök.

Vi stannade två nätter där och sedan körde vi till Pisa som inte låg så långt därifrån. Där hade vi tur och hittade en camping inte så långt ifrån det lutande tornet som vi ville titta på. Dit gick vi nästa dag.

Det var mycket folk där och rätt så trångt omkring tornet. Kändes magiskt att vara på en sådan välkänd plats och tornet lutade rätt så bra. Hade ställning omkring sig när vi var där och man fick inte gå upp i tornet av säkerhetsskäl. Vi strosade runt i Pisa i några timmar och det var otroligt intressant och vacker gammal miljö. Men just vid tornet var det vad man kallar för ”turistfälla”. Men väl värt ett besök tyckte vi.

Vi stannade en natt för att nästa dag bege oss iväg på nya äventyr dit näsan pekade.

Senaste boken jag har läst.

”Botgöraren” av Viveca Sten är den tredje delen i serien om Åremorden. Samma poliser även i denna bok men dom börjar få en del problem i privatlivet. Det är en ny spännande historia som man nu får följa. Intressant att hänga med i utredningen och följa deras tankar och funderingar. Det går fram och tillbaka och ibland blir man väldigt vilseledd. Slutet var väldigt dramatiskt och rafflande men det blev bra.

Baksidestext:

Strax före påsk hittas affärskvinnan Charlotte Wretlind brutalt mördad i sin svit på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Paniken sprider sig i trakten och Daniel Lindskog och hans kollega Hanna Ahlander tar sig omedelbart an fallet. Det visar sig att offret har kopplingar till Storliens berömda högfjällshotell, en anrik men nergången skidanläggning som sedan många år förlorat sin forna glans.

Daniel har börjat gå i terapi för att hantera ilskan som ställer till det i hans relationer, Hanna försöker förgäves hålla reda på sitt känsloliv. Tillsammans leds de in i en vindlande utredning kantad av trasiga relationer, svåra konflikter och plågsamma barndomsminnen.

Det har inte jag heller, finns så väldigt mycket kvar att upptäcka!

4 reaktioner till “Nostalgi 5”

 1. Aha då vet jag vilken kust ni var på och tittade snabbt i mina resedagböcker som sade att där har vi stått med husvagn i en vecka tror jag. Pisa var jag på en stekhet dag då min dåvarande pojkvän och ett gäng grabbar tältade i Italien. Det var en spännande resa.
  Vi åt också rester idag, dragonkycklingen med smashad potatis. Lika gott idag som igår.

  Ha det så bra!!!

   1. Hej
    Har läst alla böcker om Åremorden.
    Avsluta del 4 ”vilseledande” idag vill bara fortsätta med nästa, så bra
    /Lisbeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *