Räkmacka

Måsträff på en strand i Peniche för några år sedan. Det blåste en del och det gick en del gäss på vågorna.

2023-10-28

Blandat väder är något som fortsätter nu verkar det som. Uppehåll på förmiddagen så jag gick en promenad.

Kom sedan en kraftig regnskur en stund för att sedan snabbt skifta om till sol igen. Temperaturen låg på 18 – 20 plus och det var lite småblåsigt ibland. Så fortsatte det hela dagen och så klart lite mulet också.

Passade på att gå ut lite när det var uppehåll, gäller bara att ha koll på när det mörknar för regnet kan komma snabbt då.

Kokte ett gäng ägg på eftermiddagen och dom skulle vara hårdkokta för att kunna skivas. Min äggklocka gav upp så jag fick koka på chans. Det blev bra, dom blev skivbara. Kan ju använda timern på mobilen men jag gillar min gammeldags äggklocka. En sån där man skruvar upp till max och sedan sätter rätt tid.

Hade tagit fram ett kilo frysta oskalade räkor från frysen. När dom hade tinat var det dags för att skala dom. Tar lite tid men inte längre tid än att laga mat.

Det blev goda räkmackor i kväll. Inte så mycket bröd mest räkor. Mycket gott som vanligt.

Så här såg min räkmacka ut i kväll. I stort sett bara räkor med ett ägg och majonäs. Inga konstigheter utan bara rakt upp och ner. Finns en lite skiva ljust bröd längst ner. Bara för att det ska kallas macka!!

”En djupfryst man i gula byxor” av Kalle Löfqvist var hel osannolik och väldigt rolig. Möjligen lite spännande i bland. Det är en historia som bjuder på många skratt och bra underhållning. Ska börja på nästa bok sedan.

Baksidestext:

Första delen i deckarserien Morden i Lund

Oskar Stenvall är en man utan ambitioner. När studie­kam­raterna gjorde karriär och skaffade familj blev han kvar på sin lilla resebyrå på en mörk innergård i Lund. Där för han en stillsam tillvaro. Men allt förändras i ett slag när hans excentriske granne, herr Larsson, utsätts för ett mordförsök i sin herrekipering. Och än värre blir det när Oskar hittar en livlös man i gula byxor i sin gamla Volvo PV.

Detta blir upptakten till en galen road trip för Oskar, hans praoelev Hanna från Arlöv och herr Larsson. En resa som inkluderar allt från ett besök hos Otto von Bismarcks sonson, till knarksmuggling i Amsterdam.
Hela tiden har trion den nitiske polisen Bruno och hans fru, journalisten Malin, i hasorna. Kommer Oskar att lyckas rentvå sig innan de hinner ikapp honom?

Kalle Löfqvist är Lundabo och skolad i studentlivets karnevaler, revyer och spex. Han har senare skrivit manus för flera nöjesproduktioner på SVT. Nu är han mellanchef på ett stort svenskt möbelföretag och ”En djupfryst man i gula byxor” är hans debut som deckarförfattare.

”En fantastiskt rolig bok, full av spännande förvecklingar. Läs den!”
Anders Jansson, komiker

3 reaktioner till “Räkmacka”

 1. Mums 😋
  Precis så äter vi också räkmackor.
  Sitter just nu och njuter I ett regnigt och blåsigt Bua. Vi är på väg till Falkenberg men mellanlandar här i natt. Mötte ett tiotal husbilar på vägen och här är just nu 14 husbilar.
  Hälsningar till er båda 🤗

 2. Räkmackor är en humörhöjare tycker jag.
  Vi åt galette med stekt ägg,ost,skinka och lök. Supergott. Ikväll åt vi fyllda crepes med tomat,lök och gurka. Mums det också.
  Mycket mat blev det idag men det är ju så viktigt.

  Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *