Höga berg och djupa dalar

2023-10-11

Det var lugnt här under natten. Vid 5-tiden hörde jag en tradare som startade och körde härifrån sen somnade jag igen.

Det hade varit rätt svalt i natt, 14 plus och det är lagom för då blir det inte så varmt inne. Varmare blev det i alla fall under dagen. Vi kom iväg vid halvtio och då var det inte mycket trafik där vi körde.

Det var dags att tanka alltså körde vi in på en mack. Där var det väldigt krångligt att komma framtill till stationen men det gick. Även väldigt krångligt att betala i kortautomaten. Givetvis stod det enbart på franska. Vid tredje försöket av tryckande lyckades vi få igång pumpen och fick fyllt upp tanken. Lite envishet är på sin plats ibland. Körde sen och stannade en bit bort för att få kaffe och lite i magen.

På väg mot Lyon hamnade vi på en väg som vi inte har kört tidigare. Skönt att slippa Lyon för nu gled vi fram på en så fin motorväg, betal så klar. Det var som att köra på ett ”salsgolv”, så tyst och mjukt. Vi är fortfarande på väg mot Bordeaux.

Nu blev det mycket höga berg och djupa dalar på en väg med många långa mjuka kurvor. Vilken utsikt naturen bjöd oss på. Det var helt underbara vyer åt alla håll. Längs med bergssidorna såg man många byar/samhälle som bredde ut sig. Otroligt fint och charmigt. Trafiken var växlande men det flöt på väldigt bra. Stannade på några ställen för paus och lite förtäring. Men vi gick inte ut, det var alldeles för varmt, över 30 plus och det gillar vi inte.

Att hitta en plats för natten tog lite tid i dag. Fullt överallt och på nästan alla platser höll dom på med underhåll så det var mycket avspärrat. Så det blev ytterligare en lastbilsplats i natt. Men eftersom det är så varmt så gör det inte så mycket att vi har kört länge i dag. Så himla skönt med AC i bildelen så man håller sig sval.

Vi har kommit till en rastplats i närheten av Saint-Pantaleon-de-Larche och vi åker vidare i morgon så klart.

Blev lite blandade rester med överblivet ris i kväll. Gick fort och enkelt samt smakade bra. Lite olika kryddor kan lyfta vilken mat som helst!

Vi närmar oss Spanien och tror vi snart kommer dit om någon dag.

4 reaktioner till “Höga berg och djupa dalar”

 1. Då har vi kommit lika lång nu. Jag stannar vid gränsen i natt och kör in i Spanien i morgon. Är framme på lördag. Är skönt. Nu är inte resan målet längre utan transportsträcka. Saknar någon att prata med när jag stannat för dagen.
  Kramar

  1. Det är långt att köra men värt det för att slippa vintern.
   Skönt att snart vara framme.
   Förstår att det känns tråkigt att inte ha någon att prata med när du har stannat för dagen. Tur att du har dina sambos med dig.

 2. Tror vi körde ner den vägen då vi emigrerade och då var det snö på sidan av vägen vid vissa ställen. Men det var ju i februari så det var ju inte så konstigt.
  Trodde det skull gå fortare att komma ner till södra Frankrike men det vete tusan om det var det.
  Kör försiktigt och ha det så bra!!!

  1. Men nu är det verkligen varmt här. Vi tycker det ät så skönt att köra AC i bodelen när vi kör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *