Gick bra idag men även lite strul.

2023-10-12

Stor temperaturskillnad mellan natt och dag. 15 grader på natten och på dagen 30 heta grader. Solen har gassat hel dagen från en molnfri klarblå himmel. Så skönt med AC i bildelen, den har fått jobba ordentligt som senaste dagarna.

Kom iväg vid niotiden och då var det inte mycket trafik. Efter drygt en timme tyckte vi det var dags för kaffe och lite i magen. Vi fortsatte sedan och trafiken ökade nu för att sedan minska. Så höll det på hela dagen. Förbi Bordeaux var det väldigt mycket trafik men inga stopp.

Därefter så kommer det många betalstationer som man bara betalar vid och någon biljett får man inte ta här. Bara betala och köra vidare mot Spanien. Här finns det många fina och stora rastplatser men vi tyckte det var för tidigt att stanna. Vägen här är absolut spikrak och platt. Närmre Spanien blir det lite backigare och kurviga igen.

Dags att tanka igen. Körde in på en mack och hittade till pumpen. Öppnade dörren och insåg att precis utanför var det en rätt så hög kant. Där kunde jag absolut inte ta mig ut. Dessutom skulle man gå in och betala och det låg en bit bort. Vi körde därifrån till nästa tankställe.

Där gick det bra att komma ut ur husbilen men jag var tvungen att gå in och betala i förskott. Var inte så långt dit. Fick frågan hur mycket och jag trodde han menade liter så jag svarade 90. Men han menade € så det blev inte så många liter i tanken med dagens priser.

Det var inte långt till spanska gränsen och en kvart i tre körde vi in i Spanien. I motsatt riktning mot Frankrike var det otroligt lång kö och stopp i alla tre filerna. Stopp i betalstationen kanske?

Nu blev det backigt och kurvigt men det vet vi sedan tidigare. Dags att börja leta parkering för natten. Körde in och kollade på några ställen men det absolut fullproppat med tradare. Kunde någon gång vara glad att vi kom därifrån för det var mycket trångt.

Så hittade vi en parkering med lediga platser. Körde dit och mot en grind som öppnade sig. Grinden stängdes och bommen framför oss gick inte upp. Vi var instängda och kom ingenstans. Det kom efter en kort stund ut en kille och han sa att här fick inte vi parkera det var enbart för yrkestrafik. Han öppnade bommen och så körde vi därifrån.

Ut igen på motorvägen och fortsatte. Började bli mycket jobbigt nu men vi kämpade på och Hasse var som alltid en mycket alert och duktig chaufför trots att han började bli rätt så trött.

Vid halvsex kom vi fram till en park med platser för både husbilar/vagnar och bussar. Här har vi parkerat för natt flertal gånger.

Så skönt att stanna nu efter en lång dag på vägarna. Platsen heter Ribamontan al Monte.

I kväll blev det väldigt lätt mat, äggröra med räkor avrunna från lake. Pytsade i en del dill och lite andra kryddor. Blev väldigt gott och passade bra lite senare på kvällen till middag.

Fortsätter i morgon söderut och får se var vi då hamnar.

2 reaktioner till “Gick bra idag men även lite strul.”

 1. Just nu är det ju egentligen högsäsong för fransmän då temperaturen är perfekt,vattnet i havet varmt och vinskörden bärgad.
  Vi hade tänkt köra en tur men så ändrade vi oss då Lino behöver sin rörelsfrihet som han har i trädgården. Nästa år kanske det fungerar bättre, han är ju bara ett år så det är ju egentligen en valp vi har.

  Hoppas ni får en bra natt och är pigga för fortsatt färd i morgon.
  Ha det så bra!

  1. Sommarsäsongen är ju längre i södra Europa.
   Så klart att Linos väl och ve kommer i första hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *