Inte alls som vi hade tänkt

2023-09-20

Vilken blåst det var i natt och på förmiddagen. Gick inte att gå ut ansåg jag så jag sysslade med lite annat i stället. Temperaturen låg på 18 plus så det var inte kallt.

Strax efter elva lämnade vi Ystad och fortsatte mot underbara Österlen. Tyckte att blåsten minskade en del men det var troligen för att det kom en massa skog mellan havet och vägen. Hur som helst är det mycket vackert här. Körde förbi några campingplatser som så väldigt tomma ut. I september är det mycket lediga platser här. Högsäsongen är slut för ett tag sedan.

Tog inte så lång tid att komma till Kåseberga ställplats och där har vi inte varit förr. Det är en fotbollsplan med uppritade rutor och en del elplatser. Kändes inte bra tyckte vi. Tänkte tömma latrin men det var kodlås till dörren så det sket sig, ha ha. Denna plats är mycket populär på sommaren och är ofta fullsatt, nu var det 4 husbilar där. Ale stenar ligger i närheten men dom har vi sett tidigare och det är mycket fint där.

Vi fortsatte till nästa plats och det var inte långt dit. Det var Solans mack och ställplats. Här var vi för några år sedan men i dag ville vi inte stanna kvar. Kändes lite ödsligt.

Fortsatte genom det vackra skånska landskapet och kom fram till ställplats Hammarlunda. Dit körde vi inte in och kollade ensingång utan körde bara förbi. Såg på avstånd att det inte var något för oss. Lite för avskilt och ödsligt. Gick inget vidare i dag tyckte vi!

Kom fram till rastplats Simris där vi tog en paus. Här har vi övernattat för en del år sedan då vi skulle till Awimex nästa dag.

Fortsatte sedan mot Brösarp och vägen dit är så vidunderligt vacker. Brösarps backar är ju mycket välkända både inom Sverige och ute i Europa. Har man inte kört på Österlen så tycker jag att det ska läggas till på den lista man har med det vill jag uppleva. Många kallar det för ”Bucket List – Saker att göra innan man dör”, så det är bara att köra hit. En bra tid är faktiskt i september när det inte är nedlusat av turister.

Stannade på rastplatsen och parkerade för det var dags för fika tyckte vi. Kändes lite ödsligt tyckte vi och fortsatt efter jag hade tömt extratanken med skit. Gick tyvärr inte skölja för det fanns inget vatten.

Nu var siktet inställt på Åhus för att fylla gasol i vår spanska tomma tub. Vi brukar köra till Gassolesset vilket vi även gjorde i dag. Fick hjälp med allt vilket vi är så tacksamma för. Som vanligt klarade vi av att betala utan hjälp!!

Nu var det dags för att köra till parkeringsplatsen där vi har övernattat flertal gånger. Men i dag så gick det inte. Här fick man inte längre parkera med husbil och halva parkering var avstängd med stora stenar och stockar. Satt en egengjord skylt vid infarten som vi har sett lite här och där. Där en överkorsad camping, husvagn och husbil och med text med camping förbjuden. Detta är en skylt som man inte behöver bry sig om för det är privatpersoner som har satt dit den. Vi valde att köra vidare för vi vill absolut inte stöta oss med lokalbefolkningens här för det gör ju inget bättre tror vi.

Vi valde att fortsätta till Åhusgården och det var inte långt dit. Det var dit som Åhus kommun hänvisade att husbilar var välkomna. Där finns det fem husbilsplatser med el. När vi kom dit så var det fullt med en svensk och fyra tyskar. Är det var Åhus har att erbjuda förutom en svindyr camping så kommer vi nog inte att komma hit igen.

Gick väldigt taskigt idag för oss med att hitta en plats som vi skulle trivas på. Men så blev det så att vi hamnade på ställplatsen i Bromölla. Inte så fin eller vacker men med lite lagom ljud ifrån vägen och lite lagom ruffig och inte alls så där välplanerad eller inte inte alls planerad.

Så kan det gå och rätt så ofta händer det oss! Men det är ju en del av vår resa att rätt så ofta blir det inte alls som vi har tänkt. Om vi nu har tänkt!!!

För övrigt har det slutat blåsa och vi har ett helt underbart väder med omkring 20 plus.

Åt värmda rester från igår och det smakade lika gott i dag.

I morgon vet vi inte hur vi gör men det löser sig säkert.

2 reaktioner till “Inte alls som vi hade tänkt”

  1. Den sommar vi körde runt i skåne upptäckte vi att det är dåligt med ställplatser och att man hänvisar till svindyra campingar. Hittade ett par fina i Blekinge som vi tyckte om.
    Hoppas att ni hittar något bättre i morgon.

    Ha det så bra !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *