Mycket blåsigt

2023-09-19

Blåsten ökade kraftigt under natten och det började regna också. Hela dagen var blåsig med 10 – 12 m/s. Det tog i ordentligt i byarna med uppemot 20 – 22 m/s. Regnet piskade emellanåt väldigt hårt mot bilen så man knappast hörde vad man tänkte!

Det gick vita gäss på vågorna ute på havet.

Inget roligt att köra i dag så vi stannade kvar. Kom lite sol ibland som värmde så gott i bilen.

Jag var tvungen att gå ut för att skifta den fulla skittunnan till den tomma. Fick knappast upp bodelsdörren för det blåste från havet. Öppnade sedan garagedörren för att ta ut den tomma tanken, det var inte helt enkelt för den stora dörren trycktes mot mig. Men det gick. Att sedan skifta om dom var det inget problem med. Men att sätta in den fulla tanken igen var svårt. Dessutom började regnet piska mig där bak. Den fick stå ute tills senare på eftermiddagen när det blev lite svagare vind i byarna.

Fortsatte blåsa, regna och solen tittade fram ibland. Så här dåligt väder har vi inte haft på väldigt länge. Temperaturen var mellan 16 – 18 grader. I dag blev det ingen promenad för jag avskyr blåsten och går bara ut om jag måste. Gick lite fram och tillbaka i husbilen och gjorde lite lätt gympa några gånger under dagen.

I dag fick jag reda på hur man gör när hålen i vägen ska lagas. Det gjorde dom nämligen här utanför i dag. Vilka fiffiga maskiner det finns.

Allt i ett gryta med skivad kassler, skivad potatis och burkchampinjoner, kryddor och grädde som kokade ihop. Även lite riven ost för att få bra konsistens. Egen komposition och det blev jättegott.

Visst är det!

En kommentar till “Mycket blåsigt”

  1. Uj vilket höstligt väder ni råkade ut för.
    Jag började med sittyoga när vi körde och bodde i husbilen. Det har jag fortsatt med även här hemma. Det fungerar bra i husbilen och det bästa är att man inte blir svettig.

    Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *