Sommardag!!

2023-09-21

Lite soldis på morgonen. Så här hade vi parkerat.

I morse blev det en promenad för vädret var tilltalande. Soligt och 18 plus och endast en svag vind. Inte så fint här men det fula kan man bortse ifrån så blir det inte så dumt ändå.

Här ser det fint ut.

Visste inte åt vilket håll vi skulle köra åt i dag. Västra Skåne eller mot Småland. Det blev Blekinge ett litet landskap som vi gillar.

Började med att köra till Hällevik småbåtshamn, tog bara en halvtimme dit. En trevlig hamn med matbutik, rökeri och gatukök (vagn), finns nog mer men det var vad jag hann uppfatta. Men platsen där husbilar skulle parkera gillade vi inte, helt överens.

Körde vidare till Hörviks hamn som ligger inte alls långt ifrån, tog en kvart att komma dit. Fanns en husbil på plats och det kom en senare på eftermiddagen. Vi valde att parkera på ytterplatsen närmast hamnen. Betalade och Hasse gick och satte i kontakten, el ingår i priset.

Utanför min dörr har jag denna fina utsikt.

Framåt så ser det ut så här. Lätt att trivas här. Vädret har varit mest soligt, svag vind och 20 plus. Härligt att kunna vara ute och promenera lite.

Tyvärr har Fiskerian stängt för säsongen så det blev ingen hämtmat i dag. Det blev i stället pannkakor i kväll. Gott som vanligt och med en god hallonsylt till.

Fortsätter troligen till någon annan plats i morgon.

”Nuckorna på hörnet” av Karin Brunk Holmqvist, en liten bok som jag gillade mycket. Underbara person och miljöskildringar. Liten deckargåta, lite romantik och humor allt blandat i en trevlig och rolig mix. Riktigt feel good roman vilket alla hennes böcker är. Vi körde i dom trakterna när jag läste boken och jag såg personerna framför mig i min fantasi.

Baksidestext:

Nuckorna på hörnet är i folkmun namnet på den gamla lärarinnebostaden i Löderup på Österlen. Där bor Elsa med hunden Bjäfseman och väninnan Inga-Märta som granne. Elsa trivs med sitt stilla pensionärsliv. Det enda som får hennes hjärta att banka lite hårdare är när hon kvällstid läser dikter av den välkände poeten Fritz.

Fritz är en sann gentleman och en känslig själ till skillnad från Elsas tidigare kärlek Gösta. Hans intressen låg mer åt traktorer och den skånska myllan. Fast trots att Elsa befarade att Gösta skulle använda ordet betäcka när passionen slog till rodnar hon fortfarande när hon minns hans stora, varma händer.

Lugnet i Löderup störs när en ny granne flyttar in. Han har knappt anlänt innan det för första gången på ett sekel blir inbrott i byn. Det måste vara något skumt med mannen och Elsa tänker klura ut vad det är. När hon börjar spionera upptäcker hon att han gömmer en skattkarta i källaren och äger en pistol. Hon ska avslöja honom om det så är det sista hon gör. 

2 reaktioner till “Sommardag!!”

  1. Jag tycker också om Blekinge och vi stod på en väldigt fin ställplats en gång som jag naturligtvis har glömt vad den heter. Men jag tror att den finns på husbilsklubbens ställplatssida.
    Men Hörvik är väldigt fin.

    Ha det så bra!!!!

    1. Finns mycket trevligt i Blekinge och nu när det är lågsäsong så är det mesta inte så överbelamrat med husbilar men även en hel hel del är stängt. Passar oss utmärkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *