Rakt söderut

2023-09-18

I morse var det mulet och rätt så blåsigt, 16 plus. Tyckte det kändes kallt när jag tog en promenad.

På förmiddagen var det flykten i från ställplatsen. När vi körde efter tolv nångång så var det bara en husbil kvar. Fylls nog på under dagen.

Började med att köra mot Hässleholm och här var det inte mycket trafik. Valde sedan väg 23 mot Höör. Väldigt vackert här med all grönska. Stannad på en stor parkering vid ett köpcenter för kaffe och macka i närheten av Höör.

Sedan blev det väg 13 söderut. Körde förbi Sjöbo och vi hade kört genom en del små fina byar och samhälle. Kunde konstatera att denna del av Skåne absolut inte är platt utan fullt med mjuka runda kullar.

Vi kom fram till Ystad och fortsatte till reningsverket och ställplatsen där. Mycket gott om plats i dag, bara 5 husbilar. Varit här många gånger genom åren men mest på våren och försommaren och då har det ofta varit fullt. Men det är lika fint nu tycker vi och skönt att det inte är någon trängsel.

Utsikten från min dörr ser i dag ut så här.

Vi valde att parkera en bit ifrån dom andra så vi kan använda elverket utan att det stör någon.

Framför oss några meter bort ligger Östersjön och det det går små vågor där ute på vattnet.

Gångvägen längs med havet är numera avstängd från biltrafik. Himlen är så ljusgrå att det flyter ihop.

Några båtar ligger uppdragna på land.

Trafiken har varit gles hela resan hit och vi har bara mött enstaka husbilar. Vädret har växlat från mulet till lite sol ibland men blåsten har fortsatt. Vacker och omväxlande väg att åka med bra underlag. Det blev en behaglig tur i dag.

Mulnade till mot kvällen och det kom några droppar regn.

Stekt falukorv med makaroner gjorde jag till oss i kväll. Lättlagat och gott.

I morgon får vi se vad som händer, har ingen direkt planering.

3 reaktioner till “Rakt söderut”

  1. Vädret är det sämsta som vi har har haft på mycket länge. Avskyr blåst och det har det varit hela dagen i dag.

  2. Så roligt att se ställplatsen vid reningsverket i Ystad. Det var vår hemmahamn när vi bodde i skåne. Anderslöv ligger endast ett par mil inåt land utmed 101:an. Den landsväg som Edward Persson sjöng om. Hans hus ligger strax utanför Anderslöv.
    Hoppas ni får fint väder och så vill jag påminna om Svedala kött som säljer dansk fläskesteg. Gott och vällagat. Snålvattnet rinner i munnen på JR när jag pratar om det. Går bra att parkera med husbil där. Kolla bara på internet så hittar ni adressen.

    Ha det så bra!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *