Tredje platsen

2023-08-30

Vaknade av att det var rätt så varmt inne i husbilen. Hade satt på lite värme i gårkväll. Det var ändå dags att gå upp. I dag blev det åter en morgonpromenad i närområdet. Vädret var blandat, 16 – 20 plus, ingen vind.

Gångväg till centrum och dit gick jag inte.

På ena hållet och på andra hållet.

Mitt på dagen körde vi. Nu blev det smala vägar, ibland med mittlinje och ibland utan. Vi tycker inte om dessa vägar men ibland finns det inget alternativ.

Vi närmade oss Fjällbacka med underbart vacker skärgård. Genom Fjällbacka var det smalt och trångt men med så otroligt fina hus som klättrar på klipporna ner mot vattnet.

Första ställplatsen i dag var Sportshoppen utanför Grebbestad. En stor ställplats med plats för 60 husbilar. Stor två där och dom kom från Norge. Kändes inte så trevligt så vi fortsatte till nästa plats på min lilla lista.

Körde sedan genom Grebbestad och där var det också trångt men vi tog oss fram. Att köra till en fiskaffär här och parkera skulle inte bli lätt så vi avstod. Kom så småningom ut på motorväg E 6, skönt med en rejäl väg.

Kom fram till Shoppingcenter vid Tanum och letade oss fram till parkeringen där det finns 9 platser iordningställda för husbilar med el, gratis. Såg bra ut. Men så fick vi syn på skylten där det upplystes om att man bara fick stå där när affärerna var öppna, 08.00 – 21.00 så då var det inget av intresse. Så var plats 2 avklarad.

Blev sedan E 6 norrut mot Strömstad.

Stannade på en rastplats för det var hög tid för fika tyckte vi. Så olika natur det är här.

Körde sedan till Strömstad och Bojarparkeringen. Tredje platsen och den sista på min lista. Där fanns en del husbilar och alla var från Norge. Vi parkerade på en ledig plats och där var så plant att inte ett ägg skulle rulla iväg om man lade det på diskbänken. Kom några husbilar till under eftermiddagen och även dom var norrmän. Men vi är ju nära grannlandet nu.

Det är vi som sticker ut längst bak.

Här finns ingen el men full service med vatten/tömning och toalett och det kostar 150:-. Just det där med tillgång till toalett har förstått är väldigt viktigt för många. Vi har en egen som alltid används. Avskyr offentliga toaletter.

I morgon får vi se vad vi gör.

Blev till middag stekt falukorv med pulvermos, också gott tycker vi som gillar korv.

En kommentar till “Tredje platsen”

  1. Det gäller att ha fler alternativ när man väljer ställplats för det som först verkar bra kanske inte alls är det.
    Så ni kör på bästkusten nu och jag hoppas ni får en fin tur.
    Korv är gott.

    Ha det bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *