Vidgade vyer

2023-08-29

Vi sov gott i natt till alla ljuden av fordon som rörde på sig. Vid niotiden körde vi mot Göteborg. Nu fanns det bara 2 fordon kvar. Inte så mycket trafik till att börja med men det ökade på. Genom stan till Västra Frölunda var det tät trafik men vi kom rätt vid alla vägval. Kom fram till Dometic och parkerade utanför deras port. Den gick upp efter en stund och Hasse körde in husbilen.

Teknikern satte sedan i gång efter ha pratat med oss om felet. Han öppnade fronten på elverket och sprayade lite startgas där. Vips så startade det. Sedan så höll han på och justera lite. Efter ca en timme så funkade det bra och startade snällt som det skulle. Teknikern visade oss sedan hur vi skulle göra och var vi skulle spraya startgas om det behövdes. Behövde inte betala något i dag, det var ju just. Testade sedan några gånger under dagen och det fungerade varje gång.

Vi körde sedan till Kungälv och en ställplats där som heter Fästningen holmens ställplats. Missade infarten och fick en liten tur i charmiga Kungälv. Vände och körde tillbaka och nu hittade vi infarten. Mycket smalt och krångligt att ta sig dit. Där möttes vi av väldigt korta platser och så rörigt. Där ville vi absolut inte stanna.

Vi fortsatte sedan norrut. När vi kom till Spekeröds rastplats så körde vi in dit. Dags för skitjobb igen. Blev en rätt lång paus där för vi väntade på att en holländare med en plåtis skulle tömma sin gråvattentank i latrintömningen. Tror han gick minst 10 gånger. Vi hade ju ingen brådska så jag väntade ut honom. Sedan gick jag dit och tog med min dörrstopp som är så bra att sätta i dörren. Dom här tömningarna är så trånga och det är skönt att kunna ha dörren öppen.

Vi körde sedan därifrån till Uddevalla och en ställplats där som ligger rätt så centralt. Parkerade där och det kändes väl rätt så ok. Bestämde oss för att fika och det smakade nu gott med kokt ägg, macka och kaffe. Men efter det så körde vi vidare.

Fortsatte norrut och körde av mot Hamburgsund. Nu blev det lite mindre och smalare vägar som blev ännu smalare. Gillar inte smala och kurviga vägar men ibland får man köra på sådana för att komma fram till en ställplats.

Vi kom fram till den nerlagda fotbollsplanen i Hamburgsund där det finns en ställplats för husbilar. Inget trevligt alls men nu var vi så jättetrötta och ville absolut inte fortsätta köra 1 meter till. Vi parkerade och betalade 200:- med el. Utan el kostade det 150:- men 50 spänn mer var inget som bekymrade oss.

Utsikten från min dörr är ju inget som är så fin. Men den kunde även vara en annan husbil om det hade varit många husbilar här.

Vädret har under dagen varit hyfsat med växlande molnighet och med en mindre skur när vi körde. Temperatur så där mellan 15 – 20 plus.

En anledning till att vi betalade för el var att jag ville använda min af i kväll för att tillaga kycklingben. Det funkade bra och benen blev så möra och goda. Serverades med kokt ris i kycklingbuljong och Sweet chili thaisås. Smakade jättegott.

I morgon fortsätter vi norrut mot nya eller gamla mål. Resan är målet nu!!

I morgon ska vi nog jaga färska räkor eller en superstor god räkmacka här på västkusten. Kan väl inte var så svårt att hitta? Men kanske värre att hitta in parkering som vi kan stanna på för att köpa det vi vill ha!!

En kommentar till “Vidgade vyer”

  1. Ni ser rätt ensamma ut där på ställplatsen och jag hoppas att ni fick vara ifred under natten. Jag kanske är lite väl ängslig av mig men jag vill gärna stå där det finns minst ett par andra husbilar.
    Vi kör med baconsushi ikväll och det gillar vi starkt.

    Ha det så bra !!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *