Jobbigt

En bild ifrån Laholm dit vi gärna åker.

2023-08-23

Gick upp alldeles för tidigt i morse. Taxin kom i rätt tid och hämtade oss. Redan klockan 9 var vi på Borås sjukhus. Nu tog vi oss till väntrummet genom att åka två olika hissar och gå genom ändlöst långa korridorer. Där satte vi oss ner för att vänta 1 timme på att klockan skulle bli 10 då läkarbesöket var bokat.

Läkaren hämtade oss och vi gick till hans rum. Han undrade hur Hasse mådde och om han upplevde några biverkningar av behandlingen. Allt var bra och alla provsvaren var också bra så nu blir det en ny behandling på fredag. Samtalet med läkaren tog ca en kvart.

Ringde sedan till sjukresor för att beställa transport hem igen. Nu hände ett litet underverk som aldrig har hänt tidigare. Taxin var på plats inom 5 minuter. Helt otroligt och så himla bra tyckte vi. Sedan gick det undan. Undrar om chauffören trodde han körde rally? Men hem kom vi och det var skönt.

Vi var trötta sedan och satt mest och hängde och det blev en liten lur på eftermiddagen.

Vädret var som vanligt blandat och nästan inget regn. Helt ok tycker vi.

I kväll tog jag fram af, (vi har ju el nu) och gjorde en köttfärsrätt med potatis. Kryddade med lite av varje och smaken blev väldigt god.

”Urspårad” av Michael Katz Krefeld var en otroligt spännande deckare. Att hamna i den undre världen i Stockholm var en hemsk upplevelse. Skildringen av miljön är rå och obehaglig och jag vill inte tro att det finns något sådant i verkligheten. Slutet är rafflande och det går undan, mycket händer på en gång. Ju högre upp i ledningen ju mer skit finns, tänkte jag när jag läst klart.

Baksidestext:

Kriminalkommissarie Thomas Ravnsholdt, även kallad Ravn, är sjukskriven från arbetet på Köpenhamnspolisens specialenhet efter att hans sambo Eva blivit dödad under ett inbrott. Full av självförebråelser efter Evas död har Ravn flytt till sin gamla båt i Christianshavns kanal i centrala Köpenhamn. Där bor han tillsammans med hunden Møffe – en åldrande engelsk bulldogg med kroniska magproblem.

Ravn slits ur sin dvala när en nära vän ber om hjälp med att hitta en ung kvinna som är spårlöst försvunnen sedan ett par år. Sökarbetet tvingar honom tillbaka till hans gamla arbetsplats och ner i Köpenhamns undre värld. Allt pekar på att kvinnan sålts till den grovt kriminelle Slavros som driver ett bordellnätverk i Europa. När spåren efter kvinnan leder till Stockholm måste Ravn motvilligt ge sig iväg.

I en kapplöpning mot klockan försöker Ravn ta reda på om kvinnan fortfarande lever. Men hans arbete försvåras av en seriemördare som härjat i Stockholm under flera år. En sadist som lämnar sina offer på stadens bilskrotar, och som nu verkar ha hittat sitt nästa offer …

”Urspårad” är första delen i serien om den före detta kriminalkommissarien Thomas Ravnsholdt, som anlitas som privatdetektiv för att hitta försvunna personer.

Så rätt det är.

4 reaktioner till “Jobbigt”

 1. Den gången JR flög upp till Sverige och sedan kom hem tillsammans med H åkte de taxi, och den chauffören trodde nog att han flög ett mindre flygplan. Killarna var lätt skärrade när de stod vid vår grind.
  Så bra att behandlingen verkar fungera på Hasse.

  Ha det så bra !!!

 2. Gott att värdena var bra så Hasse kan fortsätta behandlingen. Ja taxichaufförer kan köra på många olika sätt så det var skönt att ni kom hem. Sov gott. Volleybolltjejerna vann 👍👍

  1. Det är skönt när proverna är bra.
   Vi har åkt en hel del och det skiftar väldigt mycket.
   Så bra med vinst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *