Mest mulet

Här står vi på kajen i Lidköping för tre år sedan. Då var det soligt och varmt. En bra plats att stå på och det är gratis och stadsnära.

2023-06-18

Började regna i natt och jag tyckte nu att det lät rätt så mysigt. Somnade snabbt om.

Regnade inte på förmiddagen men det var mulet och 17 – 20 plusgrader, helt utan vind. Gick en sväng och luften kändes fräsch, liksom nytvättad.

Fönsterna i husbilen var randiga och har varit det en tid. I dag var det dags att tvätta dom för nu hade jag tröttnat på ränderna. Alltså bad jag Hasse att ta fram fönsterskrapan med rengöringsvamp på. Han tog också fram en vattenspruta så jag kunde blöta ner fönstren på ett enkelt och bekvämt sätt. Efter en dryg halvtimma så var det klart. Ränderna på fönstren var borta men nu hade nya tillkommit under fönsterna på husbilen. Jag sprutade en del vatten och det började rinna ner och det blev bättre. Resten försvinner troligen vid nästa regnskur. Men den lät vänta på sig enda till på eftermiddagen men den var liten och kort. Var i stort sett uppehålls väder hela dagen.

Nu har vi invasion av flugor igen. Dom är så jobbigt sällskapliga, är på en hela tiden och gärna i ansiktet. Hasse satte upp ett nytt flughotell och väldigt snabbt flyttade 5 flugor dit omedelbart. Nu är det bara att hoppas att resten också snart hittar dit.

Flughotell är lika med en flugfångare i spiral med något som ska locka dit flugorna. När dom sätter sig där kommer dom inte loss igen.

Spagetti med köttfärssås är alltid gott tycker vi och det åt vi i kväll. Riven parmesan är ett måste, är en smakförhöjare.

Så är det bara!!

2 reaktioner till “Mest mulet”

 1. Sverige behöver regn för det är ju klimatkris enligt agenda. Här kör spaningsplanen rundor om dagarna och ingen ropar kris fast vi har +30 om dagarna när det är som lägst.
  Som tur är kör kommunen förbi med bilar på morgonen som sprutar ut ångor baserade på växter vilket håller både mygg och de flesta flugor borta.
  Räkmackor blev det för oss ikväll och kokta ägg. Det är så gott.

  Ha det så bra !!!!

  1. Regn behövs verkligen på många platser här i världen.
   Skönt att slippa mygg och flugor.
   Räkmacka, aldrig fel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *