Ny vecka

En liten bit av stranden i Peniche. Hoppas att snart få komma dit igen och stå och lyssna på när vågorna slår in över stranden.

2022-11-28

Tog det lugnt på förmiddagen. Sov till klocka 9 och gick sen en promenad i det grå något kyliga vädret. Skönt ändå.

Gjorde sedan inget speciellt. Började så småningom göra i ordning det som vi skulle ha med oss till Högsbo patienthotell. Inte så som behövs men jag vill ju inte glömma något.

Taxin kom i tid och allt blev inpackat av chauffören. Åkte över Borås i dag vilket vi tyckte var bra. Gillar inte att åka på smala kurviga vägar och i synnerhet inte på grusvägar. Denna kille körde verkligen bra och resan var behaglig. Kom fram till strålningen i god tid. När vi blev avsläppta talade Hasse om för chauffören att vi tyckte han körde mjukt och bra. Det blev han glad för att höra.

Hasse kom in efter en stund och kom ut igen. Sedan fick han gå bort till provtagningen för att lämna blodprov. Ingen aning om varför!!

Taxin som skulle ta oss till Högsbo kom efter ca 20 minuter. Samåkte med en dam som var mycket missnöjd. Hon hade åkte från Sahlgrenska kvart över 3 och var nästan hemma när taxin fick besked om att han skulle vända tillbaka till sjukhuset och hämta upp fler passagerare. Det var vi! Alltså fick hon åkta tillbaka och vi blev hämtade fem i 4. Hon fick åka med till Högsbo där vi blev avsläppta. Sedan skulle hon hela långa vägen igen för att komma hem. Hon ringde till resetjänst under resan och klagade på detta. Dom skulle utreda det. Dom försökte skylla på chauffören men han hade ju bara gjort det som ledningen hade sagt till honom att göra. Ibland fungerar det inte riktigt smidigt!

Vi gick in och åkte hissen upp. Träffade värdinnan som gav oss våra nyckelkort och vi gick in på rummet. Där var det kallt så den lilla fläkten togs fram och efter några timmar så var det varmt och skönt.

Dags för middag så vi gick dit. Många nya gäster var här i dag. Det serverades en paprikastinn indonesisk köttgryta och ris. Smaka lite och det räckte. Åt en knäckemacka med ost och skinka i ställer och drack en kopp kaffe. Helt ok.

Tillbringade kvällen på rummet med internet och läsning. Hämtade en mugg med varm mjölkchoklad och pepparkakor. Smakade gott.

I morgon är det dags för strålning på eftermiddagen och sedan ett läkarbesök. Blir intressant att höra vad läkaren har att förtälja.

Det är något som jag verkligen håller med om. Jag har haft den ålder ett tag nu.

4 reaktioner till “Ny vecka”

  1. Pappa fick sitta en hel timme och vänta på taxin när han skulle hem från sjukhuset, en gång. Kommer ihåg en jul då vi förbokat taxi hem för både pappa och svärmor. Men det kom ingen och när vi ringde och undrade var den var, så stod den i Trelleborg istället för i vår by. S¨å går det när när bokningen hamnar i Indien. Helt sjukt enligt mig. Ja, de gamle kom hem tillslut men de var jättetrötta.

    Ha det så bra!!

    1. Tyvärr händer det att det inte fungerar. Värst är det när det drabbar dom som redan har stora problem och är svaga och trötta.

Kommentarer inaktiverade.