När vi vill!

2022-11-26

Sov bra i natt trots lite snuva och hosta. Min säng var extra skön på morgonen tyckte jag så jag låg kvar till halv 10. Det var som vanligt grått, 5 plus och vindstilla. Tog en stavgångspromenad. I bygdegården hade dom julbasar mellan 10 och 12. Fanns omkring 25 bilar på parkeringen. Vi valde att inte gå dit, är ju inte så intresserade av julgrejs.

Vid 12 så körde vi till MM i Skene. Mycket bilar på parkeringsplatsen. Hade bara en kort lista i dag så det gick fort. Hittade semlor som jag köpte till oss. Vad vi har längtat. Fanns även lussekatter och saffransbullar men det är vi inte så förtjusta i.

På hemvägen stannade vi till i Rydal och jag gick och tömde postboxen. Nu börjar det komma en del brev som är direktreklam. Dom flesta är från organisationer som tigger pengar till sin verksamhet. Åker direkt i papperskorgen. Skänker gärna pengar men jag vill själv bestämma när och till vem.

Hemma igen var det gott med kaffe och fralla. Satt sedan och slöade en stund och jag tror jag slumrade till ett tag. Det var skönt tyckte jag.

Några timmar senare var det dags för dagens höjdpunkt vilket var att äta våra semlor. Det är 3 år sedan sist och vi tycker väldigt mycket om semlor. Att det är helt fel årstid bryr vi oss inte ett dugg om. Finns dom och vi vill ha dom så köper vi dom så klart.

Hasse vill ha sin med varm mjölk, det som kallas hetvägg.

Jag vill ha min precis som den är. Det var jättegott och vi njöt i fulla drag.

Dom var mycket mättande och det blev så att ingen av oss ville ha någon middag i kväll.

Lilla musen har vi inte sett i dag och den gillar nog inte leverpastej för fällan har inte slagit igen. Eller har den kanske flyttat nu när vi har kört en sväng.

På söndag är det första advent och jag önskar alla en trevlig adventsdag.

2 reaktioner till “När vi vill!”

  1. Vi har fått kyligare väder här med och ikväll på söndagen blev det en mysig brasa i spisen för trevnadens skull. Grannen hade på sig läderstövlar idag men det var +13 så jag körde på med mina trädgårdstofflor. Men de är kanske mer frusna här nere.
    Vi har varit ute i ca fyra timmar idag och då har vi inte suttit stilla.

    Ha det så bra!!!

    1. Mysbrasa är alltid rätt när man känner för det.
      Tror folk nog är mer frusna söderut. Har sett det i Spanien/Portugal på vintern när vi inte har tyckt det var kallt.

Kommentarer inaktiverade.