Objuden gäst

2022-11-25

Uppe strax efter 6 i dag igen och gjorde i ordning det sista innan vi skulle åka. När vi var klara var det dags att gå ner och vänta på taxin. Fick dela den med en kille som också skulle till strålningen.

Gick till väntrummet och satte oss. Fick vänta en kort stund sedan kom Hasse in och ut igen som vanligt. I dag så fick han tider för nästa vecka.

Jag ringde efter en taxi och den kom efter ca 30 minuter. Denna chaufför är den sämsta som vi någonsin har åkt med. Han körde väldigt ryckigt så vi nästan blev åksjuka, mådde faktiskt lite dåligt ett tag. Men vi kom hem.

Öppnade dörren och gick in. Så härligt det kändes att vara hemma igen. Plockade i ordning det vi hade med oss och bara njöt. Jag tog fram kaffebryggaren och bryggde en kanna kaffe. Det smakade jättegott. Gick en sväng och åt sedan lite frukost.

Hasse gick ut för att plocka in en påse med vår lilla adventsljusstake. Han satte i batterier och jag ställde den i fönstret. Tycker den är lagom stor att ha i husbilens fönster. Vi har haft den i rätt så många år.

När han var i förrådet så fick han syn på något litet och brunt som snabbt pilade iväg över golvet och gömde sig någonstans. Troligen en liten näbbmus som hade letat sig in i värmen när det var lugnt här när vi har varit borta. När jag lite senare tog ut kärran jag använder att forsla latrintanken på, så såg jag också den också. Vi har alltså fått en icke inbjuden gäst. Hasse fick låna en musfälla som han la lite leverpastej i och satte på golvet. Får se hur det går.

Vädret i dag har varit höstgrått, 5 plus och svag vind. Helt ok väder för att vara i slutet av november.

I kväll var det gott med mat som jag själv hade lagat. Det blev fläskytterfiléskivor som fick ligga i en mustig gräddsås en stund. Råstekt potatis serverades till samt svart vinbärsgelé.

Ska bli så skönt att sova i min egen säng i natt!

2 reaktioner till “Objuden gäst”

 1. Vissa gäster är inte välkomna och de kan göra stor skada. Hoppas ni lyckas fånga den.
  Njut av tillvaron nu och god hemlagad mat.
  Men fy så kallt ni har det. Ja jag vet att jag tjatar om vädret, men jag är ju svensk.

  Ha det så bra!!!

  1. Tror den har flyttat när den har blivit störd.
   Det är lite för kallt för att vara skönt att vara ute. Väder pratar alla svenskar. Alltid lika intressant!!

Kommentarer inaktiverade.