Väntan, resor och mat

Att sitta här och fika var troligen inte alls dumt. När och var det nu hände!!

2022-11-24

Upp strax efter 6. Taxin kom 20 minuter i 7 och framme 5 över 7. Hasse kom in med en gång trots att vi inte skulle vara där förrän 5 över halv sju. Han kom ut efter en kvart och sedan blev det taxi tillbaka tjugo i 8. Tillbaka till hotellet en kvart senare. Hasse gick till matsalen och åt och frukost och jag gick till rummet och la mig på soffan. Jag var jättetrött. Jag har fortfarande ont i halsen och lite hosta och det är ju inget som man blir speciellt pigg av. Tänkte gå ut en sväng men tröttheten tog över.

Vid 10 tiden så tyckte jag det var dags för att äta lite frukost. Blev det vanliga. Tiden gick och det blev dags för lunch. Gick dit och kollade. Det var vegetarisk lasagne som inte såg inbjudande ut. Smakade ungefär som den såg ut. Tog bara lite för att i alla fall ha smakat och det kommer jag troligen inte att äta igen. Var väldigt mycket kryddad och vidbränd.

Väntade sedan på att tiden skulle gå och det var dags för nästa resa till strålningen. Taxin var något försenad men Hasse hann precis i tid. Dom ryckte in honom med en gång. Beställde sedan en taxi igen och efter suttit i telefonkö en bra stund fick jag bokat en bil till tjugo i 5. Bokade även en bil till i morgon bitti och den kommer klockan 7.

En stund efter vi hade kommit tillbaka var det dags för middag. Gick dit och redan på en bits avstånd så kände vi lukten av paprika. Tillhör dom som inte gillar det, varken smak eller lukt. Smakade väldigt lite och det var inte alls gott. Åt lite ris och majs samt en knäckemacka med skinka och ost. Räckte bra tyckte jag. Hasse har ju näringsdryck så han får ju i sig allt vad som behövs näringsmässigt plus massor med kalorier. Dessutom så mättar den bra.

På kvällen så förberedde vi lite för i morgon. Är ju fredag så vi ska då åka hem och det ska bli så underbart. Skönt att strålningen är så tidigt så vi förhoppningsvis kommer hem på förmiddagen.

Läst klart ”Mentorn” av Louise Björnlund. Bra med en högaktuell intrig och rätt så spännande upplösning. Rätt så grym ibland. Utmärkta person och miljöbeskrivningar. Tyckte trots allt att den var lite seg emellanåt. Slutet med sammanfattningen av hur det sedan hade gått för personerna i boken tyckte jag var bra och trevlig.

Baksides:

En båt hittas på drift av skärgårdsguiden Kina Bergsmed. På durken ligger en livlös kropp. Strax därefter gör dykarna som dokumenterar de vattenfyllda gruvorna på Utö en fasansfull upptäckt. Kriminalkommissarie Ewald Wermelin och kollegor från Södertörnspolisen kämpar mot tiden. Kina uppsöker området kring fyndplatsen på eget bevåg och blir iakttagen av en drönare. När hon upptäcker en film på Youtube över fyndplatsen med sig själv i huvudrollen inser hon att hon behöver vara på sin vakt.

Mentorn är en högaktuell spänningsroman om gängkriminalitet och om de krafter som härskar när hämnd och rädsla tar över. Allt med bakgrund av ett på ytan idylliskt Stockholms skärgård.

Livet är skört och ibland alldeles för kort.

I dag dog ishockeylegenden Börje Salming. Hans minne kommer för evigt att leva kvar. Må han vila i frid.

2 reaktioner till “Väntan, resor och mat”

Kommentarer inaktiverade.