Väntan

2022-09-26

Efter en något regnig natt vaknade vi till en mulen morgon. Regnet hängde i molnen men det höll sig där när jag gick en sväng.

Taxin kom i god tid strax efter 11 alltså kom vi i god till SÄS, drygt en timme innan Hasse hade tid hos provtagningen för att ta blodprov. Vi gick bort till kaféet för en kopp kaffe och fralla. Smakade bra tyckte vi.

Efter provtagningen, som inte tog så lång tid, gick vi till röntgen. Fick sitta och vänta en stund innan en sköterska kom och hämtade Hasse. Röntgen gick sedan fort. Blev visade till en genväg till ortopedimottningen dit vi sedan skulle. Ändlösa korridorer som vanligt. Dom verkar aldrig ha något slut utan det kommer nya dörrar, svängar och hissar.

Vi satte oss i väntrummet och väntade. Som vanlig väldigt obekväma sittmöbler. Fick vänta en stund eftersom vi var rätt så tidiga. Så kom en sköterska och hämtade oss för nu skulle vi träffa läkaren som var en mycket trevlig man. Vi pratade en stund och sedan så tryckte och klämde han på Hasses ben. Visade oss röntgenbilden och förklarade att läkningen hade gått bra men inte var optimal. Det hade alltså kunnat vara bättre men var ändå tillräckligt bra. Läkaren tyckte det var bra att Hasse kunde gå med rullatorn och ju mer han gick ju bättre var det. Men det fanns inga underverk att ta till.

Vi tog oss sedan till kaféet och köpte en räksallad som vi skulle ha till middag på kvällen.

Beställde taxi och den kom strax efter fyra och vi var hemma igen vid femtiden. Så skönt att vara hemma igen.

Salladen smakade jättebra och vi var glada för att vi köpte den. Så skönt att bara plocka fram och äta och ingen disk blev det heller.

I morgon har vi lite annat att syssla med. Dags att handla igen, en vecka sedan sist.

2 reaktioner till “Väntan”

  1. Inte precis vad man vill göra om dagarna – att vänta. Jag fattar inte varför alla väntrum har så urdjävliga stolar. Man blir ju mörbultad av att bara sitta i dem.
    Precis som vi tycker är det så skönt att ha färdig mat när det är så mycket annat under dagen.

    Ha det så bra !!!!

    1. Varför kan inte stolarna vara mer bekväma kan man ju undra!
      Så bra med färdig mat i bland.

Kommentarer inaktiverade.