Mycket bra info i dag

2022-08-02

Lite lätt mulen morgon, 17 plus och svag vind. Helt ok väder enligt mig. Gick en sväng med Gustava på morgonen och det kändes bra i dag. Möjligen lite lättare ben idag. Men dom skulle stummna till under dagen.

Sedan så åt vi lite frukost och satte oss och väntade på sjukresetaxin. Den skulle komma 11.35 och kom redan en kvart tidigare. Vi var klara då så det var bara för chauffören att lasta in rullatorn samt mina stavar. Dom är så väldigt hjälpsamma och rara dessa chaufförer. Att sedan vissa kör bättre och andra sämre får vi stå ut med. Bäst gillar vi dom som är tysta under resan. Är ibland lite svårt att höra vad dom säger ifrån framsätet så det känns bättre med tystnad. Dessutom så är vi ju inte så värst pratsamma av oss.

Resan in till Borås gick bra och vi blev avlastade vid huvudentrén vid lasarettet. Började med att checka in och så kunde vi gå direkt till lungmottagning. Men eftersom vi var i mycket god tid så gick jag till apoteket och hämtade ut mina förbeställda varor. Bara så enkelt att beställa på deras internethemsida och kunna hämta det på apoteket. Så klart kan man även få det levererat till annan adress men eftersom vi ändå skulle till sjukhuset i dag så var det ju helt perfekt att kunna hämta det på apoteket utan problem.

Vi påbörjade den långa korridorpromenaden till lungmottagningen. Kom lite fel och fick fråga någom om hiss och korridor. Vi kom dit och satte oss i väntrummet. Var som vanligt i god tid och fick vänta en stund.

Prick ett så kom läkaren och hämtade oss. Det var en mycket trevlig man som vi omedelbart kände att vi kunde lita på. Han visade oss in till hans rum där vi satte oss ner.

Vi fick nu otroligt mycket och bra information om Hasses lungcancer på ett sätt som vi verklligen kunda ta till oss. Han visade oss på en typ plastlunga var Hasses tumör sitter i den högra lungan och i den nedre loben. Den är ca 3,5 cm i storlek. Finns en liten mm stor antydan som dom inte riktigt vet vad det är i höger övre lunglob som ororar dom lite.

På fredag kommer vi att bli informerade om vilken typ av operations som eventuell är möjlig, det är kirugen som bestämmer detta. På fredag så har detta team en vidoekonferanns då vi får besked om vilken behandlig som dom anser är lämplig för Hasse.

Finns några till men vi skulle föredra en enkel operation och vi hoppas verkligen på detta.

Men nu är Hasse en patient och när man är det så är det enklast att följa läkarnas ordinationer. Vet det av egen erfarenhet från 2011. Och det slutade bra.

På eftermiddagen i dag så kom det en granne här och lämnade ett fat med lite mer än en halv pizza till oss. Dom hade ätit vad dom ville ha och resten lämnade dom till oss. Det var alldeles perfekt i kväll eftersom jag var rätt så trött efter dagens sjukhusbesök. Pizzan smakade verkligt mycket bra tyckte vi. Och jag behövde inte fixa till någon mer mat i kväll. Kändes så lyxigt.

Resten av kvällen lyssnade vi som vanligt på radion och det var som vanligt trevligt.

2 reaktioner till “Mycket bra info i dag”

 1. Jag håller tummarna hårt för att det kan bli en titthålsoperation. Min mamma levde i halva sitt liv med en lunga då hon fick vatten i den ena och måste ta bort den. Men hon mådde bra och otroligt nog var hon en storrökare under lång tid.
  Vilka snälla grannar ni har som bjuder på mat då ni själva är så trötta.

  Ha det så bra !!!

  1. Tack för du håller tummarna.
   Det går bra att leva med en lunga och det är ju skönt att veta.
   Grannarna här är snälla och hjälpsamma.

Kommentarer inaktiverade.