Så blev det i dag

2022-07-25

Nu har vi kommit in i en regnperiod verkar det som. Plaskat mest hela dagen. Hann ut en kort sväng i morse när det var uppehåll.

Strax efter nio så körde vi till Rydal och jag gick bort till lägenheten och hämtade posten i vårt lilla postfack. Där fanns det några brev från VGR till Hasse samt några små paket till mig som innehöll våra nya fodral till våra mobiler samt lite annat.

Forsatte sedan till Kinna och hittade parkering inte så långt ifrån Swedbanks kontor. Jag plockade ut Rulle till Hasse och det var lite jobbigt eftersom den står i den sidan som är ut emot gatan. Det var inte så mycket trafik så det gick ändå rätt så bra. Men så klart fick jag ju hålla koll på trafiken.

Hasse gick sedan iväg till banken. Efter en stund kom han tillbaka och då hade han fått en ny bankdosa eftersom den han hade var alldeles för gammal.

Tog in Rulle igen och så körde vi till Skene och Lidl. Där är det alltid lätt att parkera. Tog mina stavar och gick bort och hämtade en kundvagn. Tillbaka till husbilen så lämnade jag in Gustava och lastade kundvagnen med pantflaskor. Vi pantar alltid allt som går att panta. Inte vill vi väl kasta bort pengar. Lite tråkigt att man i södra Europa inte ännu har infört detta med att panta utan att man bara slänger bort plasten. På vissa ställe finns det återvinning men vad jag har märkt är det inget som man bryr sig så mycket om. Det mesta slängs i dom stora sopkärl som står ute på gatorna där alla lägger sina blandade sopor. Får det inte plats så ställer man skräpet bredvid och det fungerar det också.

I andra länder har man egna sopkärl som man ska placera på speciella platser för avhämtning. Tror det varieriar väldigt mycket i från land till land, och mycket olika inom länderna inom olika disktrikt. Allt är inte styrt inom EU och jag tror aldrig att det kommer att bli det inom rimlig tid, så där 50 år.

Men nu hade vi haft en del tur med vädret och det hade inte regnat när vi skulle utföra något utomhus. Och det tyckte vi kändes bra.

När vi kom tillbaka till campingen så var det dags för att tömma gråvatten samt att fylla nytt vatten i tanken. Även då så hade vi tur med vädret för det var uppehåll när vi höll på med detta. Sedan så parkerade Hasse husbilen på vår plats dock lite längre bak för att slippa en lite lerig plats utanför dörren. Tog ut mattan i kväll och la utanför dörren.

Och sedan så började det regna och det höll på i flera timmar.

Vid sextiden blev det ett uppehåll och då jag gick ut för att sätta in Rulle. Jag hade tagit ut honom när vi kom tillbaka hit men på grund av det dåliga vädret så hade Hasse inte gått ut.

Under eftermiddagen så installerade jag mobilt Bank ID i Hasses telefon. Tog lite extra lång tid eftersom jag gjorde lite fel. Men när jag sedan gjorde rätt så var det hur lätt som helst. Sedan så installerade jag även Swich och det var lätt. Egentligen är allt så lätt nu för tiden om man bara kan följa instruktionerna på skärmen. Bara att läsa innantill när man kan det.

I kväll så åt vi fryst krögarpytt och det smakade bra med stekt ägg och ketchup samt rödbetor och till mig HP sås.

2 reaktioner till “Så blev det i dag”

 1. Det där med swich har vi aldrig installerat då vi inte har det här enre och i mitt tycke verkar det väldigt opålitligt. Man jag märker att många svenskar använder det.
  Körde spagetti med köttfärssås idag och med chili så blir det extra gott.
  Vi fortsätter med sommar här nere och nu är det riktigt behagligt. +35 idag och lagom så man håller sig still. Slipper jobba alltså. 🙂

  Ha det så bra!!!

  1. Att svischa är väldigt enkelt och fungerar så bra. Det är i regel endast med mindre belopp och när man inte har kontanter vilket jag aldrig har.
   Lite chili sätter sprätt på det mesta.
   Härligt att ta det lugnt.

Kommentarer inaktiverade.