Har namngett mina hjälpmedel

2022-06-02

Något sval morgon tyckte jag. Det var helmulet och 14 plus och bara en svag vind. Travade i väg med mina stavar som i all enkelhet heter vänster och höger efter vilken hand dom ska sitta på. Är ju lite långt så dom får heta gåsta kort och gott. Eller blir det kanske Gösta i stället. Visst blir det det.

Så nu går jag ut med Gösta på morgonrundan och med Rulle en sväng på eftermiddagen.

Under eftermiddagens promenad med Rulle kom det lite regn. Men det var väldigt lite och jag blev knappast våt. Bara lite fukt på tröjan och västen och så klart på skärmen som jag jämt har på mig när jag går ut. En skärm över ögonen menar jag.

Husbilsplatsen sett ifrån gatan. Bra plats att stå på. Fint gräs och så klart tillgång till el och annan service. Det är lite längre att gå till latrintömningen men det är ju inget större problem tycker jag.

Såg att det fanns några blommande smultron i diket. Ska komma ihåg att senare kolla efter smultron för det är ju så väldigt gott. Tänk att trä dessa läckerheter på ett grässtrå och äta som jag ofta gjorde när jag var barn. Ja det har jag faktiskt varit en gång men det var väldigt länge sedan. Men smultronen smakar fortfarande mycket gott.

För övrigt har det varit en lugn dag här (som vanligt).

Kom hit några husbilar under eftermiddagen men det finns fortfarande gott om plats.

I kväll åt vi kokt wienerkorv med potatismos av pulver. Är svårt att få tag på gammal potatis nu som det går att göra mos av. Att göra mos av potatisen som finns nu blir mest som segt tapetklister. Inte alls gott. Men lätt hetsad pulvermos duger bra och korven var väldigt god. Såklart fanns det även ketschup och senap samt lite sirap till min grotta i potatismoset. Vilka idéer jag har, vilket är ett arv ifrån min barndom. Har aldrigt kommit underfund med varför min mamma tyckte jag skulle ha en sirapsgrotta i potatismoset. Kanske var det för att det blev lättare för mig att äta stekt sill som jag tyckte innehöll för mycket ben. Så klart fanns det bara sill i Skåne och på den tiden så var den betydligt större än vad den är i dag.

All fisk köptes så klart ifrån fiskkärran som kom hit varje tisdag i veckan. Alltså åt man man fisk på tisdagar. Hänger fortfarande kvar i många äldre hushåll.

Ja ja ibland så kommer det många minnen som poppar upp.

4 reaktioner till “Har namngett mina hjälpmedel”

 1. Verkar vara ett trevligt ställe ni står på. Vi har gjort en del inköp idag. tar lite sats inför morgondagen, då jag tänkt laga en del mat. Skönt att ha med ut i husbilen Ellen. Mycket bekvämare att bara ha att värma än att behöva laga. Åtminstone gäller det om man är på rull. Ha dé gott!

  1. Ja det är ett trevligt och lugnt ställe att vara på. Ligger kvar här ett tag till så länge Hasse går på rehab 2 ggr i veckan.
   Visst är det skönt att ha med färdiglagad mat när man ska iväg några veckor. Du har ju ett utmärkt kök att laga mat i.
   Nu fungerade det som vanligt igen att din påminnelse på FB om att din blogg är uppdaterad.

 2. Bra namn på gångredskapen tycker jag Rulle och Gösta.
  Vi har mer än det dubbla i plusgrader idag. Tog ett dopp i poolen och körde mina längder och övningar. +31 i vattnet är precis perfekt.
  Ja, vi kör tjock orv med bröd idag till middag som vanligt på fredagar. Blir så då H ofta vill dryfta veckans händelser med oss.

  Ha det så bra!!!

  1. Döpte om Gösta till Gustava i dag. Dom ville det!!!
   Härlig värme ni har nu.
   God korv med gott bröd är ju alltid rätt.

Kommentarer inaktiverade.