Blandväder sista dagen i maj

2022-05-31

Hann precis gå min morgonpromenad innan det började störtregna. Det fortsatte det med ett bra tag. Det var 15 plus och ingen vind.

Resten av dagen var det växlande väder, lite regn ibland, mulet och solen tittade stundtals fram.

Vid tvåtiden var det att återigen dags att köra till Skene. Tisdag och då har Hasse sin rehab träning på eftermiddagen. Jag tillbringar väntetiden med en mugg kaffe och en smörgås samt kollar lite på internet och läser lite. Tiden går fort tills han kommer tillbaka efter drygt en timme.

Blev sedan ett besök på Lidl för lite inköp. Handlade bland annat en Schweinshaxe, (en typ av förkokt fläsklägg, bara att värma) som är vaccumpackade. Det åt vi tillsammans med rotmos samt med lite senap. Det tycker vi smakar så gott.

I kväll/natt säger jag farväl till vårmånaden maj som har gått så fort. Den har glatt oss med att det har blivit så grönt och skönt. Har även varit en del skönt soliga dagar.

Så i natt så hälsar jag juni, första sommarmånaden, välkommen och hoppas på att denna underbara månad ska bjuda oss på härligt sommarväder med en hel del sol och värme. Gärna med lite regn också men då helst på natten.

Så det är så klart bara att jobba på. Någon gång ska man väl lyckas.

2 reaktioner till “Blandväder sista dagen i maj”

 1. Schweinhaxe nästan som fläsklägg och rotmos är så gott.
  Men vi har börjat gå över till lättare mat då det är så varmt.
  Såg ett recept idag som vi kommer att prova.
  Man strimlar skivor av en gurka på längden, och jag tror att en hederlig osthyvel är perfekt. Lägger skivorna på hushållspapper och saltar.
  Sedan breder man färskost över typ philadelfiaost i ett generöst lager över. Kryddar med som jag tror basilika.
  Tar två skivor skinka och lägger ovanpå. Rullar allt till en rulle och äter.
  Är inte det god och lätt sommarmat? En lunch om inte annat.

  Ha det så bra!!

  1. Låter väldigt gott och enkelt. Vilken typ av skinka är det? Går kanske bra med den typ som man själv gillar bäst! Passar väl när som helst när man känner sig lite sugen på något gott.

Kommentarer inaktiverade.