God macka i kväll

2022-05-30

Börjar som vanligt med en liten väderrapport. På morgonen var det 15 plusgrader, svag vind och varierande molnighet. Tog en stavgångspromenad innan vi körde till Borås för att uträtta några ärenden där.

Tog inte så lång tid förrän vi var på väg till baka till Seglora igen och parkerade på vår plats.

Jag gick ut och satte i elkontakten som jag brukar göra. Jag pratade en stund med våra trevliga grannar som var ute just då. Alltid trevligt att prata en stund när tillfälle gives.

”Spökfången” av Jens Henrik Jensen läste jag klar ikväll. Det var en väldigt bra och spännande bok. Händer mycket på många olika platser i Danmark. Tempot är högt och det händer mycket hela tiden och på många olika fronter med många personer inblandade. Men poliserna är dom samma och dom är så trevliga möjligen men lite några nya problem.

Baksidestext:

En omsorgsfullt planerad avrättning av två ledare i Esbjergs undre värld sätter i gång ett blodigt gängkrig. Trots detta plockas den mycket respekterade kriminalassistenten Nina Portland till allas förvåning bort från utredningen och skickas iväg på ett till synes högst banalt uppdrag. Ett privatplan har störtat vid Danmarks västkust och en passagerare har avlidit av sina skador. Ett rutinärende för Nina, som egentligen bara har att avskriva det som en olyckshändelse. Men ett antal omständigheter kring olyckan får henne att misstänka att allt kanske inte står rätt till.

Under tiden som gängkriget kulminerar i en regelrätt familjetragedi infinner sig högt uppsatta personer inom underrättelsetjänsten i staden och plötsligt tar fallet med flygolyckan en ny och mycket dramatisk vändning. Med ombord på planet fanns nämligen dessutom en topphemlig passagerare, som nu är spårlöst förvunnen. En internationell skandal tar form och Nina slungas in i de mest kaotiska dygnen i sitt liv. Det blir allt svårare för henne att skilja mellan sanning och lögn, och i kulisserna står en mycket ljusskygg person och betraktar händelsernas förlopp för att slå till så fort tillfälle uppstår.

I kväll så åt vi en supergod macka med ägg och ansjovis. Hade av någon anledning längtat efter detta och det smakade så gott. Och så skönt att det blev ingen disk efter maten ikväll.

4 reaktioner till “God macka i kväll”

 1. Det finns knappast något bättre än en bra bok att läsa när vädret är lite sisådär. Man kan gå ut men bara om man rör på sig. Du är duktig med stavarna och jag såg ett gäng gå nedanför på gatan i förrgår. Scandinavian walk kallas det här.
  Idag är vi rätt trötta efter turen till Toulouse.
  Ansjovis finns att köpa här, men jag har ingen aning om hur den smakar då inläggningen kanske är helt annorlunda.

  Ha det så bra !!!

  1. Att läsa är något som jag alltid har tyckt mycket om.
   Då får ni vila nästa i morgon.
   Ansjovis har vi köpt i Portugal och det är något som absolut inte liknar det som vi har i Sverige. Enligt mig helt oätbar!!

Kommentarer inaktiverade.