Bra promenadväder

2022-05-29

Strålande sol, inga moln och bara en svag vind, och 16 plus. En underbar morgon i slutet av maj. Härligt att gå ut på dagens första promenad vilket sker med stavarna. Det går väldigt bra nu tycker jag. Går väl ungefär lika fort som en snigel men jag tar mig till dagens mål och tillbaka igen.

Men detta väder varade inte hela dagen. På eftermiddagen så kom det en del moln som periodvis täckte solen och då kändes det lite svalare. Men vi slapp blåsten i dag.

Passade på att ta en lite längre promenad mitt på dagen med rullatorn och kameran.

Den här sopsorteringen är nybyggd och mycket bra och funktionell. Finns tydliga texter ovanför varje sopkärl om vad som ska slängas där. Verkligen bra ordnat tycker vi.

Nu är det prunkande så grönt och vacker i sluttningen ner mot ån. Eftersom korna har gått där några dagar finns det rejäla koblajor som inte luktar så där gott. Men så är det på landsbygden.

Nyplanterat i kruka.

Utanför den andra servicehuset så är det lite vildvuxet. Jag gillar det och tycker det är charmigt med växtlighet som inte är planerad.

I morgon har vi tänkt oss att köra till Borås för vi har lite att uträtta där.

I kväll smakade maten bra. Stekte kycklingben och kokte ris som serverades med Sweet Chili sås.

Stort grattis Finland till VM-guldet.

4 reaktioner till “Bra promenadväder”

 1. Visst är det fint när allt blir grönt och helst i sol då 🙂
  Vad bra att ni kan turas om med rollatorn och gå tryggt ute. Kyckling är alltid gott och vi åt Cesarsallad idag och det är också gott.
  Blev en solig dag trots tjockt molntäcke på morgonen. Såg en film hur det spöregnade i Andorra.

  Ha det så bra!!!

  1. Det är bara att nu njuta av den underbara vår och sommar som väntar.
   Vi gillar verkligen denna rullator. Så bra när man har lite lätt yrsel ibland. Jag lider fortfarande av kristallsjukan vilket är rätt så jobbigt emellanåt.
   Att kolla på film när det regnar en bit ifrån är ju helt OK. I synnerhet när ni har sol.

 2. Hej Eva!
  Tack för fin hemsida och dina fina berättelser om dagen. Jag är speciellt förtjust i när du skriver om vad ni äter till middag. Ni åt kycklinglår i gräddsås en dag. Är det frysta kycklinglår, de stora eller små och hur gjorde du gräddsåsen? Och hur länge ska de koka för att bli mjuka? Tacksam för svar.
  Mvh Lisa

  1. Hej Lisa
   Jag uppskattar att du gillar min blogg och mina mattips.
   Använder både frysta och färska och både dom stora med lår och dom små. Beror på vad som finns i diskarna.
   Lagar ju aldrig efter recept utan bara kokar ihop. Till gräddsåsen använder jag skyn, häller på lite vatten, en halv kycklingbuljongtärning, rejält med grädde och låter puttra en stund. Smakar av och kryddar lite vad som jag tycker behövs. Häller gärna i lite Sweet Chili Thaisås sätter god smak.
   Jag bryner först kycklingdelarna och tar upp dom för att sedan lägga ner dom i såsen igen. Ca 40 minuter brukar då räcka för att köttet lätt lossnar från benet.

Kommentarer inaktiverade.