Mycket i dag

2022-05-17

Kom iväg till Kinna och Närhälsan vid åttatiden som vi hade tänkt oss. Parkerade på lämplig plats och jag tog ut rullartorn till Hasse. Han gick dit och det tog inte så lång stund förrän han kom tillbaka. Provtagningen brukar gå rätt så fort.

Vi körde sedan till Kinna och parkerade på ställplatsen där. Var ett bra tag sedan vi var där. Det var mycket sol så vi kopplade inte in oss på el vilket numera kostar 100:- och på ställplatsen får man bara parkera i 24 timmar. En klar försämring tyvärr.

Här blev vi kvar i några timar.

Jag gick en tur med mina stavar, det gäller att inte fuska utan fortsätta med en daglig stavgångspromenad.

Blev sedan dags för en kopp kaffe och en macka innan vi körde till Lidl för att handla lite. Smakade så bra.

Och idag blev det verkligen lite för deras kyldisk med mejerivaror hade pajat och var helt tom. Lite tråkigt för jag hade sett fram emot Kvibille Chedar för endast 76.99/kg vilket är ett väldigt bra pris för denna ost. Men vi kommer dit igen på torsdag och kanske finns det kvar då.

Fortsatte sedan och parkerade som vanligt utanför restaurang Casablanca (där får vi parkera). Jag tog fram rullartorn och träningsskorna till Hasse och så gick han i väg i god tid som vanligt.

Under tiden som han var och tränade så pysslade jag lite med än det ena och det andra. Finns ju alltid något att göra. Speglarna på toaletten blev vädigt fina efter lite putsande. Även lite annat putsade jag på som förbättrades. Jag är ju ingen som gillar att städa och/eller vårda det som finns. Jag är däremot väldigt bra på att blunda för där det är så där lite smutsigt. Sitter hellre och läser eller surfar runt på datorn. Sån är jag.

Vi körde sedan tillbaka till Seglora och parkerade på vår plats. Kändes skönt att komma ”hem” igen efter en lång dag borta.

Riktigt härlig vårväder idag. Blå himmel utan ett moln, 15 – 19 underbara plusgrader och svag till måttlig vind. Kanske lite mer blåst än måttligt beronde på var man befann sig.

I kväll åt vi rotmos (pulver) med Scans färdigkokta köttkorv. Med lite senap till så smakade det jättegott.

En liten uppdatering om det stora sår som jag fick för två veckor sedan på mitt vänstra ben. Jag har verkligen pjåskat med detta och nu tycker jag att det verkligen är på bättringsvägen. En fin sårskorpa har bildats och nu ska det bara få läka ifred vilket det har fått gör i en veckas tid. Det kommer att gå bra om bara inget oförutsett inträffar och det vet man inget om.

4 reaktioner till “Mycket i dag”

 1. Blir nog en resa dit snart. Inväntar besked från konsuln när allt dykt upp där.
  Ett råd satsa på Ystad när det är dags att byta pass. Bra att parkera husbilen och så var de ju snabba också.

 2. Det kommer säkert att läka bra nu när du har sårskorpa.
  Lite sysslor idag för er. Jag har bara pressat ner de sista apelsinerna som inte fick plats i tillbringaren. Sedan planterat fler popcorn i en kruka. De jag satte tidigare har verkligen tagit sig.
  Fick sms från polisen idag och våra pass och id-kort finns på ambassaden i Paris. En vecka tog det bara. Men jag mailade dit och har begärt att få ner allt till Toulouse.

  Ha det så bra!!!

  1. Tror det också.
   Det där med popcorn i kruka låter verkligen intressant.
   Så fort det gick med era pass och id-kort. Så då blir det snart en resa till Toulouse.

Kommentarer inaktiverade.