Sovmorgon

2022-05-18

Var uppe vid halvåtta och tyckte det var alldeles för tidigt att gå upp. Jag gick alltså och la mig igen och somnade snabbt om. Vilket jag inte brukar göra. Väldigt förvånad när jag vaknade igen och klockan visade på halvelva. Vilken underbar helt oplanerad sovmorgon.

I dag var det bara en svag vind, soligt med höga skyar och 18 underbara plusgrader.

Var lite varmt tyckte jag på min stavgång för det blev ju ett par timmar senare än vad det brukar vara.

Vi körde iväg till Borås strax efter klockan ett. Fortsatte bort till Ramnaslätt där Besikta ligger. Där hade vi en bokad tid till 14.20. Var där i god tid och parkerade på avsedd väntplats där det var målat husbil på asfalten. Jag gick till den obemannade receptionen för att checka in. Den fungerade inte! Gick ut till husbilen och satt där och väntade. Prick 14.20 blev vi in vinkade. Hasse körde in husbilen och jag följde efter med rullatorn. Det var det inga problem med men något som jag saknade vid incheckningen var en automatisk dörröppnare. Jag kommer att skriva till dom om detta. Allt i dag måste så klart vara anpassad för människor med olika rörelsehinder eller hur?

Besiktningen gick inte alls bra. Vi fick några tvåor. Måste byta luftfjädringarna för dom har blivit lite trasiga. Trodde faktiskt inte att dom blev kollade men det blev dom. Eftersom Borås Bilhall hade påpekat detta så har vi redan beställt dom och väntar på pris nu. Men det kvittar vi måste ju bara ha dom.!

Var några andra tvåor också men inget allvarligt för då hade vi väl fått körförbud.

Bara mer utgifter men så är det väl med att ha ett ägt boende. Antingen om man bor i villa, bostadsrätt eller husbil/husvagn. Det är ju så klart slitage på i stort sett allt.

I kväll så åt vi mycket goda räkmackor på hönokakor. Så gott, Men jag hade glömt att detta var hårdkokta ägg till detta. Alltså kokte jag snabbt två ägg och det tog inte så lång tid. Hur kunde jag glömma detta? Men det blev ju så bra som helst.

2 reaktioner till “Sovmorgon”

 1. Åt min sista skiva hönökaka idag till frukost. Passade på att köpa Påls hönökakor när vi var i skåne. De är ju så goda och var helt suveräna att ha under resan. Nu blir det Levainbröd till frukost istället och det är underbart gott. Bakat på surdeg. Vi varvar det och baguette så vi inte tröttnar.
  Klart alla ska kunna ta sig in på alla ställen även om man måste ha hjälpmedel.
  Visst kostar det att äga ett boende då det måste underhållas hela tiden. Vi väntar på att vår rörmokare ska komma hem efter en kort semester. Har en rörmojäng som ska bytas under ena handfatet i badrummet.

  Ha det så bra!!!

  1. Viktigt med gott bröd tycker jag som gillar mackor.
   Vissa saker måste man få hjälp med, det är väl därför hantverkare finns.

Kommentarer inaktiverade.