Nyklippt gräs doftar gott

2022-05-15

Soligt med bara lite vita moln på den vackert blå himlen. Inte fullt så blåsigt i dag på förmiddagen. Det var 15 plus och rätt så skönt att vara ute. Men på eftermiddagen ökade vinden och då tyckte jag det var skönare att sitta inne.

Campingvärden körde runt i dag på sin åkgräsklippare och klippte gräset. Så gott det doftar av nyklippt gräs. Men jag saknar att dom härligt gula maskrosorna försvann vid klippningen. Är för övrigt säker på att dom snart poppar upp igen. Det brukar dom göra.

Där är det verkligen växtkraft!

Läst klart ”Kolmannen” av Jens Henrik Jensen. Detta är enligt mig en riktigt bra polisroman. Utspelar sig till stora delar i Esbjerg och på Fanö där jag har tillbringat en hel del tid för massor av år sedan. Blir även en tur till Istanbul och där har jag aldrig varit och tror inte jag kommer dit heller. Väldigt spännande och intressant handling med en del politiska inslag. Och inget verkar att vara som man först trodde!!

Baksidestext:

En blixt slår ner i kolhögarna vid kraftverket i Esbjerg och lägger i dagen liket av knivmördad man. För kriminalassistent Nina Portland har ett nytt dramatiskt fall tagit sin början, och fyndet av ännu en kropp leder bara till än fler spekulationer om motivet bakom de gåtfulla morden. Övervakad av en mystisk skugga som följer varje steg hon tar börjar Nina undersöka ett eget spår, när hon misstänker att det finns ett samband mellan de två morden och en gammal kvinnas till synes naturliga död i en lägenhet i Esbjerg. Någon eller något har skrämt slag på kvinnans autistiske son och han är med ens försvunnen, och innan Nina vet ordet av har hon själv blivit villebrådet. Detta till trots fortsätter hon sitt livsfarliga sökande efter gåtans lösning och hamnar först i Berlin och därefter i Istanbul, innan hon är tillbaka i hemstaden Esbjerg. Sakta men säkert går det upp för henne att hon har satt sig upp mot hemliga krafter som är långt mäktigare än hon själv.

Till middag ikväll så blev det schnitzel (fryst från Lidl) råstek klyftpotatis, bea sås och en liten klick svartvinbärsgelé. Vi blev mätta och det smakade väldigt gott.

Vem som vann Mello i går vet ju alla nu. Så klart blev det Ukraina. En fjärde plats för underbara Cornelia Jakobs var helt ok tycker jag.

Så tänker jag också även om jag inte har någon tumstock med mig. Men jag säger ifrån om jag tycker någon kommer för nära. Att fortsätta hålla avstånd tycker jag är bra.

3 reaktioner till “Nyklippt gräs doftar gott”

 1. Jag har nog alltid hållit ett visst avstånd till okända människor så det fortsätter jag med.
  Värmen har verkligen kommit och vi håller på med poolen så vi snart kan ta oss ett svalkande dopp.
  Har en rygg som säger att nu måste jag ta det lugnt ett par dagar. Så jag tvättar upp lite kläder och sedan är jag arbetsledare till JR.

  Ha det så bra !!!!

  1. Avstånd är bra att hålla.
   Er pool är guld värd nu när värmen är på väg.
   Jobbigt med ryggvärk och då är det bara att ta det lugnt.

Kommentarer inaktiverade.