Trötta och vädret var trist

2022-05-13

Fortsatt blåsigt och mulet och det blev aldrig mer än 13 plus under dagen. Blev några kortare regnskurar under eftermiddagen. Inget väder att gå ut i alltså gjorde vi inte det. Men jag tog en stavgång på förmiddagen. En rutin numera.

Vi var faktiskt lite trötta efter gårdagens aktiviteter så det var skönt att sitta inne och läsa och surfa runt på internet.

Bild från Smygehuk förra sommaren när vi var där. Ett mycket trevligt ställe att vara med husbilen. Vi brukar försöka komma dit på sommaren för att njuta av vackra omgivningar och köpa god fisk och färdigmat av allehanda sorter i hamnen.

Detta är vad som gäller i Smyge.​

Pliktskyldig skylt ska stoppa husbilar i Smyge​

Tvisten mellan länsstyrelsen och Stiftelsen Smygehuk om gräsytan norr om Köpmansmagasinet fortsätter. Men nu har stiftelsen satt upp en större skylt för att informera om det parkeringsförbud som ansvariga för stiftelsen inte vill ska finnas.

De små skyltar med ”camping förbjuden” och ett överkryssat tält som sattes upp vid Smygehuk förra sommaren räckte inte. Husbilscamparna fortsatte övernatta precis som förut på gräsytorna norr om Köpmansmagasinet. Nu har Stiftelsen Smygehuk satsat på en större skylt där man på tre språk vädjar om att länsstyrelsens beslut att förbjuda parkering på platsen ska följas.

Men om man tolkar Maarja Edman, intendent för stiftelsen, är det lite av ett spel för galleriet.
– Vi måste sätta upp en skylt. Vi får juridiska problem om vi inte gör såhär. Men sedan gör vi inte mycket mer, säger hon och förklarar att det bara är när det gäller husbilar eller husvagnar som ställs upp under en längre tid som stiftelsen kommer att agera.

– Om man kommer som turist och värnar om platsen så som vi vill, då blir det inte någon påföljd. Men handlar det om oskäligt campande så kommer vi att se till att man flyttar på sig. Det har varit två som flyttats tidigare, förklarar hon.

Själva texten på skylten visar Stiftelsen Smygehuks inställning i frågan om parkering på platsen:
Fastighetsägaren Stiftelsen Smygehuk ber om att hänsyn tas till rådande beslut taget av Länsstyrelsen i Skåne län(…) Beslutet innebär att ingen parkering/uppställning av fordon är tillåten på den här gräsytan. Stiftelsen Smygehuk har överklagat, men i väntan på avgörande gäller Länsstyrelsen i Skåne läns beslut”

– Vi hoppas såklart på ett annat beslut, säger Maarja Edman.

Men i sommar kommer vi inte att köra dit. Det är numera förbjudet för husbilar/vagnar att parkera där enligt skylt. Länsstyrelsen har bestämt det medan ägaren av marken vill tillåta det.

Om man glömmer sin lilla lapp med vad man ska handla kan det gå så här. Man tar vad man tror det ska vara. Men det går ju åt det också!!

Köttbullar med pulvermos blev det i kväll. Fredagsmys, vad är det. Sånt ängade jag mig år för många år sedan när det fanns yngre barn hemma. Minns det med glädje. Då blev det ofta Tacos!

Läste det här i en bok och jag vill gärna ha många sådana stunder i framtiden. Har ju upplevt några under årens lopp.

Vissa stunder i livet var värda att klippas ut och klistras in i album.

4 reaktioner till “Trötta och vädret var trist”

 1. Detta med tacos har jag aldrig förstått tjusningen med, men jag är väl för gammal. Vi satt ute länge ikväll då det var +25 ute.
  Men köttbullar med pulvermos är något jag kan relatera till. Så gott.
  Vi kör varma mackor ikväll och det ät gott.

  Ha det så bra!

  1. Det har aldrig Hasse gjort heller. Har inget med ålder att göra!! Utan mer vad man tycker om eller inte tycker om.
   Varma mackor är alltid rätt tycker jag.

Kommentarer inaktiverade.