Rullator, så bra

2022-04-27

13 plus och varierande molnighet, svag till måttlig vind som var rätt så kall.

Hade rätt så ont i såret i natt så trots ett par Paracetamol så blev det inte så mycket sömn. Var jättetrött hela dagen.

Lånade Hasses rullator på förmiddagen när jag gick till sopsorteringen med en del sopor. Kändes bra att lägga påsarna i korgen och rulla iväg. Gick en liten sväng till och det kändes bra. Kan ju till och med gå lite snabbare med detta suveräna hjälpmedel.

Hasse gick också en sväng med rullatorn och tyckte det kändes så bra och lite mer tryggt än med kryckorna. Han gick också en lite längre sväng.

Tänkte ju börja med stavgång i dag men så blev det inte. Kände att mitt skadade ben behövde vila lite mer idag. Hade en del ont men som sagt med värktabletter så känns det en del bättre.

På eftermiddagen gick jag till receptionen för att hämta Markbladet till Hasse. Eftersom den trevliga camingvärdinnan Yvonne var där så passade jag på att stanna en stund för lite trevligt samtal. Blev inte så länge för det var rätt så kallt och jag hade fel kläder på mig för att vara ute en längre stund.

I dag så tog vi det lugnt igen och bara lät tiden gå. Och det gjorde den och dessutom väldigt fort.

Till middag i kväll så blev det färdiga köttbullar bara att värma samt hemlagat potatismos och det smakade hur gott som helst.

”Sovsågott” av Anders Roslund var väldigt annorlunda men ändå en typisk Ewert Grens. Denna bok tar upp ett svårt och mycket obehagligt ämne nämligen pedofili. Män/kvinnor som våldför sig på sina egna barn, byter barn med varandra, fotograferar övergreppen, byter bilder och även säljer bilder inom sina så kallade pedofilringar. Och det drar in stora inkomster till dessa äckel. Det är så otroligt vidrigt men tyvärr så finns det i verkligheten och är nog tyvärr betydligt värre än vad denna bok beskriver.

Något slut finns det tyvärr inte och upplösningen är väldigt obehaglig. Pedofiler finns tydligen där man minst anar att finna dom. Har dessa personer något männskiovärde alls. Nej, det har dom inte anser jag och det står jag för.

Basksidestext:

De var båda fyra år när de försvann samma dag. Nu sörjs de på samma kyrkogård i var sin grav.

Men varken flickan under det vita träkorset eller flickan som heter Linnea finns i sina kistor.

För att förstå hur de hör ihop måste kriminalkommissarie Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffmann besöka den mörkaste av mörka världar och utkämpa sitt hittills svåraste, skitigaste, farligaste uppdrag.

Efter Tre sekunder, Tre minuter, Tre timmar och Jamåhonleva (Tre dagar) kommer nu Sovsågott, en gastkramande thriller där skillnaden mellan liv och död är tre år.

I morgon är det åter dags för Hasse för en träning på rehab i Skene.

3 reaktioner till “Rullator, så bra”

  1. Bra med hjälpmedel som gör att man slipper bära på tunga saker. Hoppas du kommer igång med stavarna snart och ditt ben slutar värka.
    Dagarna går vare sig man vill det eller inte.

    Ha det så bra !!!

    1. Har kommit igång med stavarna och benet känns bra.
      Tiden är ju det som går hela tiden.

Kommentarer inaktiverade.