En himla otur

2022-04-26

Varierande molnighet, 13 plus och måttlig vind. Gick en liten promenad på förmiddagen. Blev sedan lite tid vid datorn.

Mina gåstavar anlände sedan till campingen levererade av Post Nord och sedan utkörda till husbilen av campingvärden på hans elmoppe. Det är bra service här tycker jag.

Vi skulle handla lite på Lidl innan Hasse skulle till rehab så vi körde iväg en stund innan ett. Inte så mycket folk så det gick fort att göra inköpen och det var inte så mycket på listan i dag. Viktigast var kolsyrat vatten till mig och Coca-Cola till Hasse men lite till hoppade ner i kundvagnen.

Fortsatte sedan till parkeringen utanför Casablanca. Hasse gick iväg till rehab och jag åt en macka och tog en kopp kaffe. Smakade bra.

Sedan så fick jag för mig att dammsuga. Gick bra till en början. När jag dammsög framstolarna så vände jag mig om och körde sidan på vänster ben hårt mot den utstickande spaken som finns där för att vrida på stolen. Det blev ett stor köttsår som omedelbart börjad blöda häftigt. Det bara forsade ut blod och jag stod med foten i en blodpöl. Fick tag i många pappersnäsdukar som jag tryckte hårt mot såret och fick tryckt tillbaka det som liksom hade lossnat. Lyckades sedan få tag i en plastpåse som jag trädde över foten och upp en bit på benet. Tyvärr lyckades jag att bloda ner lite överallt och tillbringade en del tid med att torka upp.

Hasse kom sedan tillbaka och blev helt chockad av vad som mötte honom. Blodflödet minskade för att sedan nästan helt upphöra. Vek ihop en steril duk och la den på såret och hittade en elastisk linda och virade runt benet. Slutade sedan helt att blöda.

Hasse hade fått en rullator när han var på rehab. Hans sjukgymnast tyckte han skulle använda det istället för kryckorna. Jättebra tyckte jag.

Vi har varit sugna på sushi och hade bestämt oss för att hämta det i dag på Casablanca. Jag ringde och beställde det. Sedan så använde jag rullatorn när jag gick dit för att hämta maten. Kändes bra för jag var faktiskt lite skärrad och lite yr.

Körde sedan tillbaka till Seglora och parkerade. På kvällen åt vi vår sushi och det smakade precis så gott som vi hade förväntat.

I morgon ska jag prova att gå med stavarna.

Kanske jag jag förbättra min kondition något och möjligen tappa något kilo.

4 reaktioner till “En himla otur”

 1. Alltid bra med stöd när man är ute och går. Hoppas såret på benet läker snabbt.
  Sedan var det väl det där med vädret också. Inte roligt att vara ute och promenera i kyla.

  Ha det så bra!!!!

  1. Stöd är bra. Verkar som att läkningen har startat. Lite ont men mindre och mindre.
   Trist att det hela tiden ska var så kyliga vindar.

  1. Ja det hoppas jag också. Pysslar om det lite.
   Visst var den lite småkul?

Kommentarer inaktiverade.