Många mil i dag

2021-10-18

Det var frost på marken i morse strax efter 8 när jag skulle gå ut. Enligt temperaturmätaren i husbilen var det + 2 men den mäter väl precis utanför antar jag. Det blev strumpor på idag. Tog en kort men rätt så snabb promenad i dag. Snabb och snabb men rätt så snabb för att vara mig nu för tiden när jag i regel tar mig fram rätt så långsamt. Allting är relativt eller hur?.

Vid halvnio så körde vi bort till Gassolesset som tydligen inte öppnade förrän kl 9 trots att det stod på hemsidan och dom öppnade kl. 8.00.

Körde över till CK för att tanka diesel. Hade bonus på 791:- som jag tankade för. Trots priset på 19.07 så kändes det som att vi inte betalade något. Det drogs ju inget ifrån kortet.

Vi körde sedan och ställde oss strax utanför Gasolesset för att vänta på att dom skulle öppna. Efter att ha väntat i 10 minuter och ingen kom och öppnade så sket vi i det. Vi körde därifrån

Fortsatte söderut på E 4 och det var inte så mycket trafik. Men när vi sedan växlade över till E 20 så blev det väldigt mycket trafik. Det flöt på bra utan några stopp. Men dom som körde norrut hade verkligen köer att stå i. Men efter vad jag hörde på radion så lättade dom efter ca två timmar.

Vädret var dimmigt och med hög luftguktighet så det inbjöd inte till några stopp direkt.

Som vanligt vid Köpenhamn så var det väldigt mycket trafik men det var inga köer utan det flöt på bra i alla filer som nu finns här.

Blev några stopp för att sträcka på benen och fika. Vädret inbjöd ju inte till några längre stopp utan det kändes bäst att bara fortsätta. Så det gjorde vi.

Utsikten över dom tre broar som vi körde över i dag var helt obefintig och det var lite tråkigt tyckte vi. Men så är det ibland! Vädret rår vi inte på. Och tur är väl det!

Men det började ljusna när vi närmade oss gränsen till Tyskland. Vi stannade vid gränshandeln och gick bort till Fakta och handlade lite. Där har vi handlat förr och tyckte det var bra. Det var helt ok i dag också tyckte vi. Bra parkering. Och helt klart var det munskydd på. Inga problem för oss för sådana har i husbilen. Bara att göra som alla andra gör, inga konstigheter med det. Så är det bara.

Vi fortsatte sedan en bit till och kom till Niebüll och den trevligt centrala ställplatsen där. Till vår stora förvåning var det många husbilar här. Men den plats vi ville ha var ledigt så den parkerade vi på. Gick bort och betalade 5 € i automaten för 24 timmar. Hasse drog iväg med sladden och kopplade in oss på el. Kostar 1 € för 2 Kw. Men vi har ju nu el för hur länge vet vi inte. Men när radion slocknar har vi ingen ström mer. Om vi inte kör någon värme så räcker det nog rätt så länge. Och eftersom det är rätt så varmt ute i natt så behöver vi inte köra någon värme.

I kväll åt vi hotdogs inrullade i tunnbröd med senap, ketchup och räksallad. Det var faktiskt jättegott. Och vi blev mätta och mådde så bra.

I morgon blir vi kvar eller så kör vi vi vidare några mil söderut. Vi har ju inte någon brådska utan tar nu dagen som den kommer.

Och är vädret bra så stannar vi och njuter av det.

4 reaktioner till “Många mil i dag”

  1. Bra att ni luffar på ner i lugn takt och njuter av dagarna. Tror det är bra att vara utvilad när man ska genom Hamburg om ni åker den vägen vill säga. Vi har kört så vi färjat över Elbe någon gång och det var trevligt.
    Har ofta stannat på ställplatsen i Schneverdingen som är en fin liten by.

    Ha det så bra!!!

    1. Vi tar det i den takt som det passar oss. Men den kan vi ändra när som helst. En gång har vi åkt färjan över Elbe men där är det efter jag har läst numera timslånga köer. Väljer nog att köra runt Hamburg. Kö som kö.

Kommentarer inaktiverade.