Strulig väg

2021-10-19

På morgonen vid 9-tiden ringde det på min telefon. Mycket sällan det händer som tur är för jag gillar inte att prata i telefon. Det var alltså en typ som ville sälja något, vad vet jag inte. Han presenterade sig och frågade om jag hade tid en stund. Då svarade jag honom att det hade jag inte för jag hade sovmorgon och var upptagen och så sa jag hej då. Jaha, svarade han, hej då. Tror han blev lite snopen.

Det var som vanligt nuförtiden en mulen morgon, 13 plus och ingen vind. Hade regnat en del under natten men nu var det uppehåll.

På vägen upp till stan och bageriet.

Min lilla morgonpromenad gick i dag till bageriet som inte ligger så långt bort. Köpte där något gott till oss att äta senare under dagen. Inte så mycket folk ute ännu.

Och på andra håller såg det ut så här.

Halvtvå så tyckte vi att det var dags för att köra vidare. Började med att köra till VA för att tömma tunnan. Och det gick bra och Hasse hade ställt sig så nära och det blev så bekvämt.

Eftersom lampan till dieseltanken lyste så var det alltså hög tid att hitta en mack att tanka på. En sådan dök upp efter en stund. Gick i 103,8 liter och det kostade 168.80 €. En aning dyrare i svenska kronor men det är ju också beroende på dagens kurs. Men betydligt billigare än vad dieseln kostar i Sverige.

Vi fortsatte sedan och nu blev det lite mindre vägar ett tag. Men sedan så kom det dom vi verkligen avskyr nämligen ”Umleitung”. Omkörsel alltså. Nu blev det ännu mindre vägar och smalare. Vi kom genom många samhällen som i och för sig var både vackra och trevliga men det blev alldeles för många. Mötte dessutom många stora traktorer med stora vagnar på släp. Och hamnade även bakom en del av dom. Väldigt lerigt periodvis på vägen så det gällde att ta det mycket lugnt. På ett ställe hade dom en vakt som såg till att man verkligen saktade ner till omkring krypfart. Där var det verkligen gjytjevarning.

Ju längre vi körde desto längre kom vi ifrån dagens mål. Det skulle ta lite mindre än två timmar men efterhand så började det öka på med tiden. Och inte ett ställe fanns det att stanna på för en liten paus.

När vi äntligen kom ut på motorvägen så kändes det mesta lite bättre. När vi sedan körde av till en rastplats så blev det ännu bättre. Blodsocker som var nere vid anklarna skulle nu upp.

Då smakade dagens bageriinköp gott med en kopp kaffe. Dom heter (efter vad som stod på skylten i disken) ”French brötchen”. Dom får heta vad dom vill för dom smakade jättegott.

Fortsatte efter en stund och det blev motorväg några mil till innan vi svängde av mot Wilster. Dit kom vi fram till rätt så snart och körde till ställplatsen och parkerade på den stora gräsmattan som ligger ungefär mitt i stan. Här är det gratis att parkera och vill man ha el så får man betala för det med 50 cent mynt.

Det var hög luftfuktighet och lite dimmigt på vägen hit så det var inte läge för att ta några bilder över utsikter eller annat. Regnade även lite under eftermiddagen och kvällen.

Strax innan 7 så gick jag ca 25 meter bort till Imbiss am Colo. Där köpte jag två Currywurst med pommes och majonäs. Det är för att äta detta som vi har kört hit. Men det ligger ju också på vägen söderut. Nästan!

Det smakade precis lika gott som det har gjort dom andra gångerna som vi har varit här och ätit detta. Deras pommes är så otrolig goda och jag tror dom har en egen speciell kryddblandning till sina pommes. Vi blev jättemätta och det var ju det som var meningen. Det kostade endast 10 € för två stora portioner. Nylagat och gott. Och med två små burkar med majo som är så himla gott till pommesen.

Har tänkt att fortsätta en hel del mil söderut i morgon men det är ju inget som är huggit sten. Får se hur del blir!

4 reaktioner till “Strulig väg”

  1. Hej på er! Vi har följt er blogg i flera år och även träffat er på Kinna resecentrum för något år sedan när vi var på Forsberg;s och kollade lite. Just nu sitter vi på en ställplats i Beaune på väg söderut mot Spanien för en övervintring för andra året i rad på Camping Playa Paraiso i Vila Joyosa. Vi kommer nog att röra på oss lite i vinter mot Portugal några veckor där vi övervintrat 2 säsonger på Turiscampo utanför Lagos. Vi ska hälsa på goda vänner där om inget sätter hinder i vägen. Hälsningar Kirsi & Dan från Alingsås

    1. Så roligt att höra ifrån er. Hoppas att ni får en härlig övervintring i år också med många trevliga upplevelser och underbara möten med era goda vänner.

  2. Vad kör man inte för att få en maträtt som man längtat efter 🙂
    Tycker att det alltid är en hel del umleitungen var man än kör i Tyskland. Men har man inte bråttom så spelar det ju ingen roll.

    Kör försiktigt och ha det så bra!!!

    1. Det där med med mat. Inte det där med oxfilé och lyxmat. Vi gillar ju det där enkla och folkliga. Gärna en sväng extra för att få det vi gillar. Här är det inga såna där stjärnkrogar som gäller.

Kommentarer inaktiverade.