Mycket i dag

2021-10-11

Just i dag skulle jag ju inte sova så länge men det gjorde jag. Sov så dåligt under natten och somnade om så gott vid sjutiden och sov ända tills nio. Vi skulle ju köra till Borås om en timme då så kände jag mig lite stressad. Jag är väldigt långsam av mig men blev ändå klar i god tid. Hann till och med en liten kort promedad innan vi körde i väg.

Det hade regnat en del på natten men nu på förmiddagen var det uppehållsväder och solen började titta fram och värmde upp luften en del. Det var 7 plus på morgonen och uppemot 14 ca på dagen när solen gladde oss med sin närvaro.

Vi lämnade platsen vi 10 tiden och körde till Borås. Nästan ingen trafik och vi kom fram till Borås Arena och parkerade i god tid innan vi skulle gå och bli vaccinerade. När vi kände oss klara så gick vi dit och kom in omedelbart. Sprita händerna och hade på munskydd. Gick fram och blev registrerad och gick sedan över till en vaccinatör och dom stod många och väntade på oss. Jag fick en brits att ligga ner på för jag är sviminingbenägen när jag ska få en spruta. Någon som hänger kvar sedan skoltiden när jag var barn. Det gick bra med sprutan och i dag så kändes det endast som mindre än ett myggstick men fick ändå en svimningskänsla så det var skönt att ligga ner. Inga andra obehag överhuvudtaget. Skönt.

Fick sedan lite hjälp med att gå ut och sätta mig dom där obligatoriska 15 minuter efter sprutan. Satte mig bredvid Hasse som också då hade blivit vaccinerad.

Då kom det fram en kvinna och frågade om jag var Eva. Det kunde jag inte neka till. Visade det sig att det var en trevlig tjej som hade varit gift med sonen till en granne till mig i Viskafors. Helt ofattbart att hon kände igen mig. Väldigt trevligt att prata en stund och så roligt att hon tog kontakt med mig.

Vi fortsatte sedan till Vianor för att där byta våra framdäck till nya sommardäck. Då hade dom stängt för lunch mellan 12 – 13 och det var ju helt ok. Vi hade en bokat tid till 14 så det var ju bara att vänta. Men 13 så tog dom in oss för vårt däckbyte. Så glada vi blev blev för att komma in tidigare. Fick även bytt glödlamporna i strålkastarna i framljusen. Så himla bra. Nu har vi bra däck och bra lyse inför vår resa till Portugal som snart kommer att påbörjas. Vi kör ju i nästan aldrig när det är mörkt men ljuset ska ju för den delen vara ok.

Sedan var det dags för ett besök hos MM. Kan inte fatta att det nu var dags för att handla en massa varor igen. Nu var det nästan endast kylvaror och det kan man ju inte så handla så mycket av varje gång. Kyl och frys är ju liksom lite begränsade i storlek i en husbil. Därför får man handla lite oftare som alla som bor mobilt är helt klara över.

Det var en dag med mycket aktivitet men i morgon så blir det nog lite lugnare. Blir en tur till Borås för Hasse har ett inbokat besök hos sin tandhygienist. Viktigt att sköta om sina tänder anser vi.

2 reaktioner till “Mycket i dag”

  1. Så bra att spruta två gick så bra. Man får lära sig planera en del när det gäller maten då man bor i husbil. Vi har ju köpt en extra frys nu och det känns rätt lyxigt.
    Kom att tänka på en blogg jag följde då de reste till Portugal. Nu gör de inte det då föraren tyvärr fått parkinsons och inte kan köra mer. Men det jag skulle säga var att han alltid gick till tandläkaren i Portugal då de var så proffsiga och framförallt billiga. kanske något för er?

    Ha de så bra!!!

    1. Perfekt med extra frys.
      Har en del husbilsbekanta som alltid går till tandläkare i Portugal men vi föredrar att göra det i Sverige. Har haft samma tandläkare i en herrans massa år.

Kommentarer inaktiverade.