Sista dagen i september

2021-09-30

Fortsatt gråväder i dag också, 15 plus och rätt så blåsigt. Försöker gå lite längre för varje dag några meter eller så. Alltid något. Men jag stannar rätt så ofta och tar en liten paus. Van vid det när jag gick ut med Zacko för han ville nosa och kissa. Ja, även lägga en liten hög. Saknaden är stor.

Vi kom inte iväg i dag för min privatchaufför strejkade. Kör inte en meter i dag deklararedae han. Det kan nog vänta tills i morgon tyckete han. Och visst kunde det göra det.

Men i morgon så blir det av.

I kväll åt vi bruna bönor med rimmat stekt fläsk och det smakade jättegott. Om man gillar denna typ av svensk husmanskost vill säga. Alla kan ju inte gilla allt som vi gillar!

Vad som var bra var att det var sista gången som jag använde dessa matlagningsredskap för att tillaga mat i. Bara att slänga för dom har börjat släppa teflon och det vill jag inte ha i min mat.

Dessa har jag använt i minst tre år eller kanske mer. Håller ju inte i en evighet. Känns nu bra att ha köpt nya igen.

Det finns nya i mitt paket från Ellos som jag ska hämta på Frendo i morgon. Som jag hade tänkt hämta i dag. Men så bra att dom gamla blev använda och sedan kunde förpassas till återvinningen utan att bli rengjorda. För inte rengör jag det som ska till återvinning. Det skulle ju vara slöseri med vatten eller hur? Alltså detta med klimatet?? Hur fanken ska man egentligen göra med det ena och det andra. Visst är det förvirrande?

Men man måste ju skilja på klimat och miljö vilket en del har svårt för. Ibland har jag det också. Slänga fimpar på marken är miljö och att släppa ut växthusgaser är klimat så långt är jag med.

4 reaktioner till “Sista dagen i september”

 1. Förstår att saknaden är stor efter Zacko. Att komma ut på rundor är ändå viktigt. Naturen och att vara i den har en läkande kraft.
  Miljö och klimat hänger ihop, men ibland svårt att hantera. Jag sorterar sopor och återvinner det jag kan till olika saker, men samtidigt använder vi diesel till husbil och flyger till GC, så …..
  Det är svårt vara människa, men vi får göra det bästa av det.

  1. Han kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.
   Vi sorterar så långt det går beroende på var vi befinner oss.
   Man får göra så gott man kan.

 2. Tror inte du är den enda som har svårt att skilja på klimat och miljö för Per Bolund verkar vara ytterst förvirrad.
  Jag tänker att man gör så gott man kan och i det lilla. Men jag har inte hakat på Gretahypen för någon extremist åt något håll tänker jag aldrig bli.
  Mycketyck håller sig i mittenfilen och där får det bli. Nej, Annie Lööf är inte min favorit heller.
  Läste i tidningen idag att man har som förslag att alla med utländskt namn måste byta till ett franskt. Så heter man t ex Muhammed får det bli Thomas osv. Fram till 1998 måste alla ha ett saint namn från almanackan som förstanamn. Nu har det lättats men är fortfarande restriktivt.

  Så är det här minsann.
  Ha det så bra !!!!

  1. Bolund verkar vara förvirrad jämt tycker jag.
   Mittfilen är bra, lite lagom.
   I Sverige är det en del som byter till svenskt namn och då har dom betydligt lättare att få jobb. Så är det bara.

Kommentarer inaktiverade.