En trevlig dag

2021-09-27

Morgonen var mulen och det var endast 8 plus och nästan ingen vind. Jag knegade mig runt på en morgonrunda på ca en halvtimme och det kändes inte så jobbigt i dag.

Vid 10 tiden var vi klara för att köra till Borås. Inte mycket trafik i dag utan det flöt på bra. Körde till Ica Maxi och parkerade där. Hasse hade ett inbokat besök hos sin tandhygienist och tog sig dit. Jag var kvar i husbilen och passade på att städa lite. Skönt att göra det när man är ensam ett tag.

När Hasse sedan kom tillbaka så ville dom ha honom på ett återbesök för tandhygienisten hade inte hunnit bli klar. Fick en ny tid under eftermiddagen och den passade bra. Skönt att få det klart innan vi kör söderut.

Vi körde sedan en runda till Knalleland och titta lite på hur det såg ut i dag. Det var väldigt lång kö till Borås Arena där vaccinationscenter och testcenter finns. Tror det var många som ville testa sig efter helgens utsvävningar. Tror det var minst 50 personer i kön där. Är det inte bättre att fortsätta hålla avstånd i stället för att utsätta sig för att bli smittad och sedan stå i kö för att bli testad. Alla vet väl nu att även om man är fullvaccinerad så kan man sprida smittan vidare. Alltså håll fortfarande avstånd, alla kan fortfarande sprida viruset vidare även om man är vaccinerad. Kan det vara så svårt att förstå.

Vi körde sedan tillbaka till Seglora camping och parkerade på ”vår” plats. Är faktisk väldigt skönt att ha en egen plats med el att återvända till när vi har varit på en liten utflykt.

”Hotellgästen” av Micke Hansen och Christina Olséni var en mycket trevlig, mysig och rolig bok att läsa. Personerna här är bara så helt otroliga och skildrade på ett sätt som i alla fall får mig att sitta med ett leende att läsa. Morden är ju inte så blodiga men mord är ju alltid hemskt. Detta är mer som en typ av pusseldeckare som utspelar sig i trevliga Falsterbo. Denna bok bjöd mig på några underhållande timmar.

Baksidestext:

En humoristisk deckare med samvetslösa pensionärer, en församling i fritt fall och en polis helt utan moralisk kompass.
Sommaren på Falsterbonäset har knappt börjat när en känd influencer hittas död i poolen på Hotell Gässlingen. Skanörpolisen Mårten Lind, som blivit dumpad av sin fru, är sjukskriven för depression. För att skingra tankarna kastar han sig huvudstupa in i mordutredningen och tar hjälp av vännen Egon, 88 år, för att slippa undan kollegan Agatha Björk, en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck. När ännu en hotellgäst mister livet, samtidigt som församlingen med Egon i spetsen har besök av en delegation från Knislinge kyrka, blir saker och ting dödligt komplicerade.
Hotellgästen är den sjunde fristående delen i den humoristiska deckarserien Mord i Falsterbo, skriven av författarduon Christina Olséni och Micke Hansen. Humor och lättsamt hanterade mord i idyllisk småstadsmiljö är deras signum.

Men dagen gick vidare och ikväll så åt vi snabbgrillade flugor i en god sås. Detta var ett skämt men vi är så trötta på alla flugor som nu attackerar oss. Vi käkade fläskkorv med rotmos från pulver och senap och det smakade jättegott. Utan flugor.

I morgon så ska jag se till att ta död på alla dessa irriterande flugor. Och deras avkommer.

3 reaktioner till “En trevlig dag”

 1. Alltså dessa flugor som bits och irriterar något för djäkligt. Jag har blivit en suverän med flugsmällaren och skulle nog slå vem som helst i padel just nu. Fast det är inget som roar mig.
  Så snart bär det av söderut.
  Vågar ni svänga förbi oss på en kortis. Hade gärna träffat er en halv timme eller så. Bara för att säga HEJ!
  Sedan har jag en önskan att ni kunnat köpa ett par träskor till JR. Ni vet skåningar han går i sina trasiga och lider.

  Om det inte fungerar så är det helt ok det med.

  Ha det så bra!!!

  1. Skulle så gärna gjort det men vår rutt till Portugal går liksom inte på den sidan av Frankrike.

Kommentarer inaktiverade.