Lätt dimma i morse

2021-09-22

Det var en lätt dimmig morgon i dag med 11 plusgrader och i stort sett ingen vind. Solen tittade fram lite smått under eftermiddagen och då steg temperaturen lite.

När jag kom ut på morgonen och gick ut så gick det en massa kor på ängen utanför campingen. Dom kom lunkande emot mig men fortsatte förbi en bit bort. Jag gillar kor, dom ser så snälla ut och har väldigt vackra och milda ögon tycker jag.

Jag gick en bit bort och efter en stund så vände jag och gick tillbaka. Då så kom kossorna tillbaka och råmande mötte mig. Rätt så skönt att det fanns ett staket mellan oss annars hade dom nog inringat mig. Tror dom väntade på den person som skulle utfodra dom på förmiddagen med hö eller vad dom skulle få att äta. Men det var ju inte min uppgift.

Jag stannade till en stund och pratade lite med dessa vänliga varelser. Berättade för dom att jag hade mist min lilla älskade Zacko bara så där spontant. Dom tittade på mig och såg så förstående ut. Tur att det inte var någon oförstående människa i närheten som hörde mig.

Faktiskt så mådde jag lite bättre efter mitt samtal med korna. Knäpp eller inte det skiter jag i.

I dag så är det höstdagjämningen och nu så börjar det snabbt bli mörkare på morgnarna och kvällarna.

Absolut inte lugnt här idag. En kille höll på med att byta ut dörrarna till tvättstugan, toaletten och sällskapsutrymmet i dag. Det renoveras en del här i en något långsam takt. Men det blir bättre och bättre. Och varför ska man göra allt på en gång? Här får saker och ting ta sin tid och det är ju bara så charmigt och trivsamt.

I dag så ringde Hasse till Meca i Kinna. Han beställde tid för att reparera vår AC i bildelen. Den slutade att ge kyla för några veckor sedan. Men vi vill inte köra söderut med en icke fungerande AC. Kan bli väldigt varmt och det gillar vi inte. Vi ska dit i morgon klockan 10 och det blir då enligt mig en rätt så tidig morgon. Kommer troligen, enligt dom, att ta i stort sett hela dagen. Men vi kan vara kvar i husbilen så då är det enligt oss inga problem. Då har vi ju tillgång till allt som vi behöver.

0ch kunde ju väntat några veckor till med detta men det hade då varit så lätt att glömma bort det eftersom det nu är svalare i Sverige och då behövs inte någon AC i bildelen så vi tyckte det var lika bra att få gjort det nu när vi kom ihåg det.

Passar på att köra och handla lite också.

Jag har känt det som att jag har varit nere i ett djupt stort mörk hål sedan jag tog bort Zacko. Med ett lock över. Ibland har det hänt att någon har flyttat lite på locket och att lite ljus har sipprat in i mitt mörker. Då har jag försökt att ta mig mot ljuset men har inte hunnit dit förrän locket har flyttats och det har blivit mörkt igen. Men idag så kände jag att jag nästan nådde fram till ljuset innan locket stängdes igen. Hoppas att jag i morgon ska kunna ta mig upp i ljuset igen. Och att locket blir öppet så jag kan ta mig upp igen. Om det inte händer i morgon så tror jag det händer rätt så snart.

Jag börjar att så smått se ljuset i mitt mörker. Men saknaden efter Zacko är så stor.

Pratade lite med våra grannar i kväll och det kändes verkligen bra. Dom är så goa och trevliga.

3 reaktioner till “Lätt dimma i morse”

  1. Ljuset kommer men ta det lugnt för sorgen måste få värka ut ordentligt.
    Kor är intelligenta djur tänka bara på tjuren Ferdinands mamma som ju var en ko.
    På gymnasiet skulle vi dissekera ett koöga och jag började gråta. Vi var några stycken som fick hålla på med molekylmodeller i ett annat rum istället.

    Håll ut bli stark och hitta ljuset tillslut.

    1. Skulle rensa sill i skolköket men jag klarade inte av att ta huvudet av sillen. Jag stod där och grät så jag slapp.

Kommentarer inaktiverade.