Märklig korv

Förra året så promenerade jag här på morgonen. Var i Torremolinos en favoritplats.

2021-02-22

Vaknade i dag till en underbart solig morgon. Visserligen bara 12 plus men betydligt varmare i solen. Svag vind kändes skönt när solen gassade.

Zacko och jag tog den vanliga rundan i morse och i dagens härliga väder kändes den verkligen bra.

Hasse gick en promenad till Aldi i dag för lite inköp. Blir ju lite att handla nästan varje dag som det är nu. Cykeln står ju fortfarande med punktering i husbilens garaget. Hoppas att verkstaden öppnar när restriktionerna lättar den 1 mars. Om dom nu gör det!!

”Aheira de mirandela” var en korv som Hasse bar hem idag. Det var en märklig korv. Jag googlade på den och kom fram till att det är en portugisisk delikatess. Kollade på internet hur denna korv skulle tillagas. Den skulle stekas i mycket olja efter man hade huggit den med gaffel på båda sidor. Fanns även elegantare sätt men det verkade vara lite överkurs för mig.

Så här såg inte min korv ut efter jag hade stekt den. Eller gjorde den det det?

Alltså högg jag den med en gaffel så den var rätt så bra perforerad. La ner den i den heta oljan och det puttrade precis som det gjorde på en av bilderna. Kändes bra. När jag sedan vände på korven så krympte skinnet och drog sig av innehållet som då låg helt naket i stekjärnet!! Jaha så såg det inte ut på dom bilder som jag hade tittat på. Men den fick fortsätta att puttra i oljan. Jag hade kanske sett fel.

Jag gjorde under tiden i ordning rotmoset (pulver) som vi skulle äta till. Om vi inte gillade korven så var det i alla fall gott med rotmos.

Och korven hade en väldigt obehaglig konsistens som jag inte gillade. Kletig på något sätt. Smaken var väl inte så god heller men den slank ner. Jag gillade stekytan på den. Hasse gillade den inte. Han åt bara en liten smakbit och konstaterade att en sådan korv kommer han inte att köpa igen. Håller helt med.

Men nu så hade vi ju i alla fall testat den. Hade faktiskt ingen aning om att den fanns förrän i dag. Men det är ju så otroligt mycket mer mat som jag inte har en aning om att det finns.

Så har denna måndag snart lagts till handlingarna och vädret har ju varit bra i dag. Tack för det.

En bild som är 6 år gammal och ifrån Rincon del la Victoria som vi då var i. Längtar att komma dit igen.

2 reaktioner till “Märklig korv”

 1. Lite dåligt med bilderna idag för de syns inte alls. Utom den sista från Rincon.
  Ibland måste man chansa med ny mat och då kan det hända att det blir helt åt pepparn. Man vet ju inte men visst är spännande. Det enda jag tänker på är att ha något i reserv om ifall att. Vi prövade ett nytt recept för en vecka sedan. Koka pasta i en kastrull, lägg det i t ex omniaform eller glasform , så en burk creme fraische och en burk pastasås som man kokar upp, häll över pastan,öpnna en burk champinjoner och häller öve,skiva en halv chorizokorv i tunna skivor och lägg över, skiva en mozarellaost och lägg över, salta, 2 burkar tonfisk smulas över och sedan ett tunnt lager riven ost över. 200 grader i 10 minuter.
  Blev supergott.

  Ha det så gott !!!

  1. Nu finns bilderna förhoppningsvis på plats.
   Det var många ingredienser i den maträtten men det verkar inte komplicerat. Roligt att det blev gott.

Kommentarer inaktiverade.